Notícies

27 de desembre de 2005 - Notes de Premsa

Es presenta la revista "Controversias y Evidencias en Urologia Oncológica" amb l'objectiu de contribuïr a la formació continuada de l'especialista

Es presenta la revista

La tirada inicial de la revista és de 1.000 exemplars i es converteix en l'órgan de difusió del Grup d'Oncologia Urològica de l'Associació Espanyola d'Urologia, grup coordinat pel Dr. Antoni Gelabert, cap de servei d'Urologia de l'Hospital del Mar

Segons el Dr. Antoni Gelabert, els objectius que es plantegen al realitzar la revista són formatius. Es tracta d'exposar de manera clara els aspectes científicament acceptats i demostrats davant els no consolidats o els que són objecte de gran controversia.

Per aquest motiu, els articles són d'encàrrec, a professionals considerats els majors experts en el tema i que escullen a un petit nucli de col.laboradors i revisen a fons un tema de permanent actualitat, destacant els pros i contres del mateix, en l'afany d'oferir als no experts una visió en profunditat. Al mateix temps, s'ofereix una selecció dels millors articles sobre urologia oncològica de la bibliografia internacional, comentats i criticats per uns experts, el que acaba de conformar un estat d'opinió sobre el tema monogràfic de cada número.

 

Aposta per la formació continuada

Com en totes les àrees de la medicina, en urologia la formació continuada és la clau per seguir sent competitius en la professió. Això sí, l'evolució del coneixement mèdic és tan ràpida i dispersa que resulta impossible d'assimilar el gruix de les aportacions que sorgeixen diàriament, ni tan sols en l'àmbit d'una sola especialitat degut als factors quantitat i especificitat. És en aquest àmbit on té sentit i justificació l'aparició de "Controversias y evidencias en Urología Oncològica" una publicació que, en paraules del Dr. Gelabert: "aporta al professional de la urologia oncològica la garantia de conèixer de manera fàcilment assequible els aspectes més polèmics dels temes relacionats que són els que no estan plenament consensuats".

 

Qualitat en forma i fons

Els aspectes a destacar de la publicació són per una part, el contingut que ofereix revisions d'alta qualitat metodològica; l'exposició del cas clínic, feta amb una gran precisió clínica, el que serveix d'estudi i referència, i també el continent, el format, s'ha fet un producte de gran qualitat amb una cura exquisida del format d'acord amb les noves tendències bibliogràfiques internacionals.

 

La revista es converteix d'aquesta manera en una eficaç eina per la formació continuada en una àrea en la que Espanya juga un important paper. "El tractament de la patologia Uro-oncològica a Espanya és òptim, el nivell assistencial espanyol és altament competitiu amb qualsevol país desenvolupat" destaca el Dr. Gelabert, que sobre el futur de la Revista y de la especialitat afirma: "Passa per introduir opinió pròpia en la bibliografia i experiència internacional i aquesta passa necessàriament per la investigació clínica. Encara hi ha pocs centres espanyols que de manera constant estan efectuant assaitgs clínics en fase I i II, que tenen major incidència en els conceptes mèdico-científics. És a dir, el futur de la Urologia Oncològica Espanyola passa per donar un gran salt qualitatiu en base a implicar-se de manera més intensa i extensa en la investigació clínica i traslacional".

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat