Notícies

21 de febrer de 2011 - Informació general

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el Parc de Salut MAR col·laboren en la rehabilitació hospitalària en l’ictus agut

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el Parc de Salut MAR col·laboren en la rehabilitació hospitalària en l’ictus agut

L’objectiu de la col·laboració entre les dues institucions, a través de l’Hospital de l’Esperança, és coordinar els recursos assistencials i clínics per a una més ràpida i millor recuperació dels pacients amb ictus

Alguns pacients amb ictus i discapacitat poden obtenir una millor recuperació si es realitza una rehabilitació intensiva hospitalària en el període immediat a l’aparició de l’ictus. El Pla de Rehabilitació Intensiva Hospitalària de Sant Pau i el Parc de Salut Mar (PSMAR) es caracteritza per un inici precoç, alta intensitat, àmbit hospitalari i intervenció per una alta precoç.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va crear l’any 2004 el Pla Director de la Malaltia Vascular Cerebral (PDMVC) per abordar millor l’atenció als pacients amb ictus agut. El Pla de base territorial vol abordar totes les fases de la malaltia, amb la participació dels diferents professionals que intervenen en cada moment del procés assistencial (prevenció, fase aguda, rehabilitació i reintegració social). L’equip Assessor de RHB del PDMVC ha definit els criteris de selecció per als pacients candidats a seguir programes de RHB intensiva.

El servei de Medicina Física i Rehabilitació del PSMAR està reconegut pel PDMVC com a centre de referència en la rehabilitació intensiva hospitalària de l’ictus. Cada any ingressa al voltant de 150 pacients amb ictus agut procedents de les unitats d’ictus del propi hospital i d’altres hospitals de Catalunya.

Com col·laboren les dues institucions

L’Hospital de Sant Pau, a través del Servei de Medicina Física i Rehabilitació, fa una valoració del malalt amb ictus per determinar si és candidat a una rehabilitació d’alta intensitat hospitalària, seguint els criteris de selecció definits pel PDMVC. Una vegada valorat a Sant Pau el pacient, si és candidat, és enviat a l’Hospital de l’Esperança per tal de ser ingressat. Allà és on tindrà lloc tota la rehabilitació d’alta intensitat hospitalària.

El servei de Medicina Física i Rehabilitació dels Hospitals del Mar i l’Esperança, té una llarga i reconeguda experiència en el tractament i rehabilitació de pacients amb ictus, i aplica tractaments innovadors amb eines virtuals per a la recuperació d’aquests pacients.

L’optimització dels recursos entre les dues institucions permet garantir un tractament adequat als malalts amb aquesta patologia. Com més aviat es comença la rehabilitació d’aquest malalt, millors resultats s’obtenen en la seva recuperació funcional.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat