Notícies

22 de gener de 2011 - Informació general

El proper programa de salut de BTV "36,5" tractarà les addiccions

El proper programa de salut de BTV

La Dra. Marta Torrens participa com a experta

La Dra. Marta Torrens participa en el proper programa de salut de BTV "36,5" que s'emetrà el dissabte 22 de gener de 2011 a les 20:50 hores i que tractarà sobre les addiccions.

Persona addicta és aquella que depèn físicament o psicològicament d'alguna cosa, ja sigui una substància, una activitat o una relació. La dependència pot ser tan forta que el malalt pot allunyar-se de tot el que l'envolta posant en perill el seu entorn personal o professional. Només a la ciutat de Barcelona, s'atenen ambulatòriament uns 5.000 pacients cada any. Tradicionalment s'ha parlat d'addiccions a substàncies com l'alcohol o a les drogues que afecten a un gran nombre de persones, però el que és cert és que en els últims anys el ventall d'addiccions s'ha ampliat enormement. Els especialistes atenen cada dia més casos d'addicció al joc, a l'esport, a comprar, a parlar per telèfon mòbil, a menjar, al sexe, a una altra persona, al treball, als videojocs, a la TV, a internet i és que en realitat tothom té moltes probabilitats de caure en una addicció però sembla que hi ha persones amb més tendències addictives. A Catalunya, per exemple, el 90% dels ciutadans participen en activitats de joc però només un 1,5% de la població pateix ludopatia.

36.5 és la temperatura ideal del nostre cos, un indicador de bona salut, i ara també és el títol d'aquest nou magazine de salut de BTV, fet en col·laboració amb 4 hospitals de Barcelona: l’Hospital del Mar, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital Clínic de Barcelona i l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Amb vocació divulgativa i sensibilitzadora, 36,5 proposa setmanalment un diàleg entre metges i pacients per a conèixer a fons les principals malalties i problemes de salut que afecten a més gent i de les que a vegades en sabem tan poc.

El programa combina la informació tècnica sobre la malaltia amb la vessant més humana que aporten els pacients.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat