Notícies

26 de gener de 2010 - Informació general

Aprovada la creació de Consorci Parc de Salut Mar

Aprovada la creació de Consorci Parc de Salut Mar

El nou ens gestionarà els hospitals i centres, fins ara de l'IMAS, amb majoria de la Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han aprovat la creació del Consorci Parc de Salut Mar de Barcelona amb efectes d'1 de febrer de 2010.

El nou organisme substitueix a l’Institut Municipal d’Assistència Sanitària (IMAS) en la provisió de serveis sanitaris públics, establint-se un nou model jurídic de govern de caràcter consorcial en el que la Generalitat assumeix una quota de representació del seixanta per cent i l’Ajuntament del quaranta.

Amb aquesta resolució es dóna resposta a les previsions contingudes a la Llei General de Sanitat i a la Llei d’Ordenació Sanitària de Catalunya, en les que s’estableix que és el Departament de Salut qui ostenta les competències en matèria de sanitat a Catalunya i per tant, qui ha de garantir tant la qualitat de l’assistència sanitària de la xarxa pública com l'estabilitat dels òrgans de govern i gestió del conjunt dels centres i dispositius assistencials. En aquest sentit, les diferents organitzacions sanitàries de Catalunya han estat adaptant-se a aquestes disposicions, ajustant les seves estructures jurídiques al nou model consorcial, que implica la participació del Departament de Salut en els diferents ens de govern i gestió dels centres sanitaris arreu de Catalunya.

En el moment de la constitució del Consorci es produeix la successió empresarial entre l’IMAS i el Consorci, com a continuador de l’activitat assistencial, comportant la subrogació del conjunt de contractes de treball existents i la subsistència dels drets i obligacions contrets en els mateixos per l’IMAS.

Pel que fa al personal funcionari de l’Ajuntament de Barcelona que presta serveis a l’IMAS manté la mateixa situació de servei actiu en l’Administració d’origen i junt amb el personal laboral conserven idèntiques condicions de treball.

El Consorci se subrogarà en la titularitat dels convenis i contractes per a la prestació dels serveis assistencials subscrits amb el Servei Català de la Salut per l’IMAS, així com en qualsevol altre contracte o conveni per a la prestació de serveis assistencials, docents i de recerca.

En els propers dies es constituirà el Consell Rector, l’òrgan de govern del nou Consorci, que d’entre altres qüestions decidirà la nova imatge corporativa que identificarà a la nova institució.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat