Notícies

13 de juliol de 2009 - Guardons

Premiat un estudi sobre prevalença i característiques de l'abús sexual durant la infància a Catalunya en el qual ha participat el PASSIR de l'IMAS

Premiat un estudi sobre prevalença i característiques de l'abús sexual durant la infància a Catalunya en el qual ha participat el PASSIR de l'IMAS

L'estudi ha comptat amb la col·laboració de l’Institut d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol)

L’estudi “Abús sexual en la infància i l'adolescència: efectes a llarg termini en la salut sexual i reproductiva i les relacions sexuals i afectives de les dones adultes”, realitzat pels equips del PASSIR de Catalunya i que ha comptat amb la col·laboració de l’Institut d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol), ha estat premiat amb el 20è Premi Ferran i Salsas que atorga l’Ajuntament de Rubí i ha rebut una beca de l’Institut Català de les Dones i l’Ajut a la Recerca Francesca Bonnemaison que atorga la Diputació de Barcelona. Les professionals del PASSIR de l'IMAS que hi han participat han estat Silvia López, Conxita Faro, Maribel Fernández, Sònia Garcia, Mª Dolores Joya, Mª Teresa Auferil, Montserrat Aiger i Yolanda Bobis, psicòlogues, i Consuelo García, treballadora social.

L’estudi s’ha realitzat amb l’objectiu d’estimar la prevalença i les característiques de l'abús sexual durant la infància o l’adolescència (ASI) en dones adultes que sol·liciten atenció als Programa d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (PASSIR) de Catalunya. També es vol analitzar la relació entre l’experiència d’ASI i la salut sexual i reproductiva, la satisfacció en les relacions afectives i sexuals de parella i l’auto percepció de salut.

Han participat en l’estudi 1.015 dones majors d’edat que rebien atenció psicològica a 24 PASSIR de Catalunya. Els seus resultats únicament són extrapolables a poblacions, que reben atenció psicològica, de característiques similars a les de la mostra estudiada, i no a la població general.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat