Notícies

16 de desembre de 2008 - Informació general

30è aniversari del Servei de Nefrologia de l'Hospital del Mar

30è aniversari del Servei de Nefrologia de l'Hospital del Mar

La festa es commemora amb un conjunt d'activitats organitzades des del Servei

Enguany es commemora el 30è aniversari de l'inici de les activitats del Servei de Nefrologia a l'Hospital de l'Esperança (1978), continuades a l'Hospital del Mar des de 1994. Per tal de celebrar-ho com cal,  el Servei va organitzar la setmana passada una sessió científica sobre "La nefropatia diabètica com a paradigma de la malaltia renal i cardiovascular tractable", un sopar i un concert a càrrec de la Coral Xalesta i la Orquestra de Cambra de Terrassa que va tenir lloc a l'Esglèsia de Sant Pau del Camp.

Servei de Nefrologia a l'Hospital de l'Esperança (1978), continuades a l'Hospital del Mar des de 1994. L'inici de la celebració d'aquest aniversari va tenir lloc el passat 10 de desembre amb la sessió científica "La nefropatia dìabètica com a paradigma de malaltia renal i cardiovascular tractable" a càrrec dels professionals de la Universitat de Chicago.

 

Posteriorment, el dia 12 va tenir lloc el concert a l'església de Sant Pau del Camp -caracteritzada per lluïr el romànic més representatiu de Barcelona. La primera part de l'audició va ser protagonitzada per un variat repertori de nadales de la Coral Xalesta, de la que en forma part la Dra. Anna Oliveras. En canvi, durant la segona part, l'Orquestra de Cambra de Terrassa 48, sota la direcció de Quim Tèrmems i acompanyada de quatre solistes, va interpretar la Missa de la Coronació en Do M, de W. A. Mozart.

 

L'acte es va cloure amb un sopar a El Xalet de Montjuïc.

 

L'aniversari ha estat reconegut pel pintor i escultor català, Josep Maria Subirachs i Sitjar, que ha obsequiat el Servei de Nefrologia amb una litografia que l'ha anomenat "Del mar".

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat