Notícies

28 de febrer de 2008 - Informació general

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa

Emès per la Direcció de l'IMAS

En relació al cas de la interrupció de l'embaràs de la Sra. F.A.M. de 35 anys l'hospital del Mar manifesta les següents consideracions:

La pacient va ser remesa el 21 de febrer a consulta de ginecologia i obstetrícia, en estat avançat de gestació (21 setmanes) amb la petició de la família de realització d'una interrupció legal de l'embaràs.

L'equip assistencial va valorar el cas i va determinar que no s'ajustava als supòsits establerts per la llei. Tampoc es va acreditar documentalment que la pacient estigués incapacitada legalment i que hi haguessin tutors legals, ja que en aquest cas, estaria indicada una autorització judicial al respecte. Tampoc es va poder constatar que l'embaràs pogués posar en greu perill la vida, la salut física i psíquica de la gestant.

 

Hem de destacar que l'hospital del Mar és una institució en la qual es practiquen amb tota normalitat interrupcions de l'embaràs dintre els supòsits legals. Així doncs, la negativa de l'hospital a realitzar aquesta interrupció legal de l'embaràs, obeeix a que la petició dels familiars de la senyora F.A.M no s'atenen als supòsits legals ni estaven convenientment justificats documentalment.

 

No obstant, en el cas de noves aportacions documentals o de disposicions judicials al respecte, l'hospital del Mar tornarà a avaluar el cas.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat