Notícies

25 de gener de 2008 - Informació general

L'hospital del Mar col·labora amb el primer banc d'ADN en Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica

L'hospital del Mar col·labora amb el primer banc d'ADN en Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica

El Centre de Regulació Genòmica (CRG) i la Fundació d'Afectats/des de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica (Fundació FF) signen un conveni de col·laboració per desenvolupar un projecte d'investigació

Avui divendres, 25 de gener, s'ha dut a terme la signatura d'un conveni de col·laboració entre el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i la Fundació d'Afectats/des de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica (Fundació FF) per desenvolupar el projecte d'investigació titulat "Identificació de factors genètics de susceptibilitat per a la fibromiàlgia i el síndrome de fatiga crònica". L'hospital del Mar participa proporcionant mostres genètiques de pacients al primer banc d'ADN en Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, ubicat al Banc Nacional d'ADN de la Universitat de Salamanca.

Cinc centres de tot l'Estat són el encarregats de proveir de mostres aquest banc, que quan estigui a ple rendiment estarà format per 4.000 mostres d'ADN, plasma i cèl·lules separades de la sang, procedents dels hospitals del Mar, Vall d'Hebrón, Clínic, Hospital General de Guadalajara i l'Institut General de Rehabilitació de Madrid.

 

Els coordinadors científics d'aquest primer projecte d'investigació són el doctor Xavier Estivill, del Centre de Regulació Genòmica, i el doctor Antonio Collado, per part de la Fundació d'Afectats/des de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica. L'acte de signatura del projecte ha comptat amb la presència del doctor Jordi Carbonell, cap del servei de reumatologia de l'hospital del Mar i president del Comitè Científic de la Fundació FF.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat