Notícies

27 de desembre de 2007 - Informació general

Pla d'hivern 2007-2008

Pla d'hivern 2007-2008

Els hospitals de l'IMAS participen en el Pla Integral d'Urgències de Catalunya coordinant-se amb diferents dispositius sanitaris de la ciutat

L'hospital del Mar posa en marxa el Pla d'hivern 2007-2008, en col·laboració amb altres centres de la xarxa sanitària pública de Catalunya. En el marc del Pla Integral d'Urgències de Catalunya (PIUC), s'ha posat en funcionament un programa d'actuació que reforça els recursos assistencials habituals en èpoques de major demanda.

Com cada any, l'hospital del Mar, amb la finalitat d'adaptar els seus recursos a les necessitats dels ciutadans, es coordina amb diferents dispositius sanitaris de la ciutat per respondre a l'increment de la pressió assistencial.

 

Dispositius que integren el pla d'hivern:

  • Durant el període comprès entre el desembre i el març la Unitat de Suport a les Urgències d'Aguts (USUM) de l'hospital de l'Esperança mobilitza 15 llits extres per malalts aguts.
  • A més, també es disposa del suport de la Unitat d'Hospitalització a Domicili (HADMar) per tractar pacients que han superat la fase aguda de la seva malaltia, persones que es troben en el postoperatori d'una intervenció i malalts crònics o pal·liatius.
  • Com a mesura complementària per agilitar el transport sanitari, l'hospital s'encarrega de la gestió d'una ambulància addicional del novembre al març.

 

Al mateix temps, en cas que fos necessari, també es contempla la col·laboració amb dispositius externs a l'IMAS:

  • L'Hospital Dos de Maig de la Creu Roja pot fer-se càrrec de 150 altes de malalts aguts i altres hospitals de la ciutat poden oferir 20 altes.

L'equip de coordinació del pla d'hivern 2007-2008 es reuneix setmanalment, tot i que un equip de professionals dels serveis implicats, més directament, fan un seguiment diari a nivell operatiu.

 

Els membres del Comitè territorial de Barcelona Litoral Mar són:

 

- Consorci Sanitari de Barcelona (CSB)

- Institut Català de Salut (ICS)

- Institut de Prestacions d'Assistència Mèdica al Personal Municipal (PAMEM)

- Hospital del Mar, Hospital de l'Esperança i Centre Fòrum

- Servei Coordinador d'Urgències de Barcelona (SCUBSA)

- Sistema d'Emergències Mèdiques (SEMSA) 

 

 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat