Notícies

18 de desembre de 2007 - Informació general

Unitat d'Hospitalització Domiciliària de l'Hospital del Mar, una alternativa a l'hospitalització convencional

Unitat d'Hospitalització Domiciliària de l'Hospital del Mar, una alternativa a l'hospitalització convencional

L'HADMar ofereix atenció mèdica especialitzada i suport d'infermeria en el domicili del pacient

L'Hospital del Mar posa en funcionament la Unitat d'Hospitalització a Domicili (HADMar), un servei d'atenció mèdica especialitzada i suport d'infermeria adreçat als pacients que, passada la fase aguda de la seva malaltia, poden continuar l'atenció al seu domicili.

L' HADMar ofereix una atenció centrada en la persona i no en el lloc en que es tracta al malalt. Gràcies als avenços tecnològics, al suport que es dóna des de l'hospital i a l'equip assistencial que visita al pacient a domicili, l'HADMar possibilita una atenció a mida de les necessitats específiques del malalt.

 

Els objectius d'aquesta iniciativa cerquen oferir més benestar als malalts, promoure la seva autonomia involucrant-los directament en el procés de tractament i recuperació.

 

La fórmula de la hospitalització a domicili possibilita la supervisió i ajustament dels tractaments iniciats a l'hospital, el control de malalts aguts i l'atenció de malalts crònics durant les fases agudes o descompensacions de les seves malalties.

 

Els criteris d'ingrés determinen que el malalt ha de tenir certa autonomia, ha de donar el seu consentiment a aquesta proposta, comptar amb el suport d'un cuidador, disposar de telèfon i el seu domicili ha d'estar pròxim a l'hospital.

 

Candidats a rebre l'atenció de la Unitat d'Hospitalització a Domicili:

  • Usuaris que han rebut l'alta precoç i requereixen seguiment.
  • Persones que es troben en el postoperatori d'una intervenció.
  • Malalts pal·liatius
  • Pacients amb patologies prevalents com MPOC, insuficiència cardíaca entre d'altres.
  • Persones que pateixen reaguditzacions de patologies cròniques. Procediments i serveis que ofereix l'HADMar
  • Administració de fàrmacs a domicili, supervisió dels tractaments, cures d'infermeria, oxigenoteràpia, fisioteràpia i rehabilitació, etc.
  • Exploracions a domicili: monitorització cardiologica, espirometria, telemetria, etc.
  • Derivació als especialistes o equips d'Atenció Primària, en funció de les necessitats del malalt.
  • Reingrés al centre hospitalari –si el pacient ho requereix- amb caràcter preferent.

La responsabilitat de la Unitat d'hospitalització a domicili recau sobre el servei de Medicina Interna, concretament de la Dra. Francesca Sánchez. L'equip assistencial està format per un metge i dues infermeres. La cobertura horària és de 8 a 20 hores tots els dies de la setmana. Es preveuen unes 200 altes a l'any amb un estada mitjana de cinc dies. A nivell organitzatiu n'és responsable Myriam Claret, cap d'Admissions de l'Hospital del Mar.

 

Al finalitzar els tres primers mesos de funcionament s'ha previst fer una avaluació dels resultats amb la intenció d'ampliar aquest nou programa a d'altres serveis de l'hospital.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat