Notícies

13 de desembre de 2007 - Notes de Premsa

L'Hospital del Mar posa en marxa la campanya pionera "Hospitals sostenibles"

L'Hospital del Mar posa en marxa la campanya pionera

El meteoròleg Tomàs Molina parla a l'Hospital del Mar sobre les conseqüències del malbaratament dels recursos energètics i com es pot fer un ús més responsable de l'energia

Dijous 13 de desembre, la sala d'actes Josep Marull de l'Hospital del Mar acollirà la conferència "El Canvi Climàtic, com afectarà l'atenció sanitària" a càrrec de Tomàs Molina, meteoròleg de TV3. Tomàs Molina tractarà la problemàtica de l'ús indiscriminat dels recursos naturals i com es pot contribuir a fer un ús més responsable de l'energia en l'entorn sanitari.

Amb aquest acte, que tindrà lloc a les 16.30 hores, s'inicia la campanya "Hospitals sostenibles" impulsada per tots els centres de l'IMAS (Hospital del Mar, Centre Fòrum, Hospital de l'Esperança, Centre Perecamps i IMIM).

Dins de l'àmbit de la responsabilitat social corporativa i del compromís amb la societat, els hospitals que integren l'IMAS tenen la voluntat de fomentar pautes d'ús de l'energia més respectuoses amb el medi ambient. Per aquest motiu, l'IMAS promou una campanya de sensibilització pionera a Catalunya, amb propostes i accions concretes per als professionals i els usuaris dels centres de salut. Sensibilitzar el conjunt de la institució de la importància de la sostenibilitat i del respecte al medi ambient és un dels objectius impulsat des del Pla de Qualitat de l'IMAS.

Exposició "Amb el medi ambient i l'ús responsable de l'energia"

Dijous, dia 13 de desembre, també s'inaugurarà l'Exposició itinerant "Amb el medi ambient i l'ús responsable de l'energia". Aquesta mostra, a través d'uns senzills consells pràctics adreçats als professionals i als usuaris, ens dóna unes pautes per promoure el respecte del medi ambient amb l'ús responsable dels recursos energètics, perquè aquests són un bé limitat.

L'exposició, que tindrà caràcter itinerant i farà un recorregut pels cinc centres de l'IMAS, consta de quatre espectaculars figures que representen els elements clau de la campanya –la llum, l'aigua, el paper i la Terra-. Amb aquesta exposició de grans dimensions es vol sensibilitzar professionals, usuaris i usuàries i acompanyants, per tal de contribuir a evitar el malbaratament de recursos tan preuats com l'aigua, l'energia elèctrica o el paper.

Accions per promoure pautes de consum responsable

Actualment, s'estan implementant algunes modificacions i desenvolupant diverses accions als centres de l'IMAS per tal de contribuir a l'objectiu global d'un ús més responsable dels recursos energètics. En aquest sentit, s'han instal·lat airejadors (economitzadors) en aixetes i dutxes, que suposen un estalvi aproximat d'un 40% d'aigua; s'ha definit la creació de punts verds destinats al reciclatge; s'ha dut a terme la instal·lació de detectors de presència de persones per controlar la il·luminació de les estances; i s'han elaborat normatives específiques pels diferents departaments dels centres hospitalaris recollides en un Manual de bones pràctiques que es distribuirà a tot el personal i als usuaris dels diversos centres.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat