Agenda

27 de març de 2014 - Actes

"Una nit de bojos", la gala solidària de Pallapupas, al Teatre Principal

El proper 27 de març, coincidint amb el Dia Internacional del teatre, i per destacar la funció social d'aquesta disciplina, Pallapupas presenta la gala solidària UNA NIT DE BOJOS, amb actuacions musicals, humorístiques i intervencions dels grups de teatre de l'ONG. La recaptació es destinarà a portar el Programa de teatre social de Pallapupas a l'hospital de dia de la unitat de psiquiatria infanto-juvenil d'un hospital de Barcelona.

El Programa de Teatre Social a Pallapupas

Segons dades de la Generalitat gairebé un 7% dels nens i adolescents d’entre 4 i 14 anys pateixen algun trastorn mental cada any. Per altra banda, i sempre segons la mateixa font, s’estima que un 25% de la població de Catalunya de més de 17 anys pot patir algun trastorn mental en el decurs de la seva vida. Aquest panorama obliga a analitzar l’estat actual de la salut mental entre els joves i a debatre sobre quina és la millor manera per prevenir i promocionar el seu benestar físic, psíquic i emocional.

Des de Pallapupas, a través del programa de teatre social, es dóna veu als infants i adolescents hospitalitzats a les unitats de salut mental, a persones adultes amb malalties mentals i als seus familiars. Mitjançant el teatre aquestes persones es converteixen en protagonistes de la seva pròpia història. Una acció necessària, atès que des de l'ONG es defensa un model de societat on els drets de les persones són inalienables.

¿Què faries si algú et tirés crispetes en una sala de cine?

Per demostrar la fina línia que separa el seny de la bogeria i convidar la societat catalana a acudir a la gala, Pallapupas ha iniciat una campanya online a través d’un seguit de vídeos, que va començar amb la gravació en format càmera oculta, d’una divertida explosió de crispetes a una sala de cine i ha seguit amb accions d’street marketing, com una guerra de coixins a la Rambla de Catalunya o una conga enmig del passadís del metro de Diagonal. El resultat es pot veure a la llista de Youtube del canal de Pallapupas.

Conduiran la gala l'actriu Agnès Busquets i el presentador Roger de Gràcia i comptarà amb les actuacions de Reugenio, les enginyoses improvisacions de Planeta Impro i l’humor en moviment de Xevi Xavi Xou. També hi participaran l’actor i músic Xavier Mestres, l’actor Jordi Rios i l’equip de la comèdia musical Lo Tuyo y lo Mío. La dansa també hi tindrà el seu espai, de la mà de la Compañía Mar Gómez. A més, els grups de teatre de Pallapupas, BROTS, format per persones amb malalties mentals i AMMAME, format per familiars de persones amb trastorns mentals, actuaran conjuntament per demostrar la gran eina social que és el teatre. Les entrades per gaudir d’Una Nit de Bojos es venen de manera anticipada a la web www.unanitdebojos.org i també el mateix dia al teatre.

Pallapupas és una associació, de caràcter assistencial i sense ànim de lucre, formada per actors i actrius professionals. Té per objectiu millorar l’estat físic i emocional dels infants i gent gran ingressades als hospitals, així com també el de les persones amb malalties mentals (ingressades i no ingressades), a través del teatre i l’humor. Les seves intervencions artístiques es desenvolupen mitjançant dos programes: Pallassos d’Hospital i Teatre Social. Actualment es beneficien de la seva tasca més de 35.000 persones.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat