Agenda

27 de juny de 2013 - Actes

Conferència del Doctor Alain Fischer, capdavanter en la recerca dels mecanismes de les malalties hereditàries del sistema immunològic

IV Conferència Alexander Fleming

Amb motiu del Cicle de Conferències “Construint ponts entre la Recerca i la Salut” que vam encetar ara ja fa tres anys com un punt de trobada anual al voltant del mestratge d'un investigador rellevant en el camp de la Biomedicina, el proper 27 de juny comptarem amb la presència del Doctor Alain Fischer que, sota el títol “Human T cell immunodeficiencies, from pathophysiology to therapy", realitzarà la quarta conferència magistral a l'Auditori del PRBB a les 13:00 hores.

El Dr. Alain Fischer va estudiar Medicina, especialitzant-se en Pediatria, Bioquímica i Immunologia pediàtrica a la Université París Jussieu, on va obtenir el títol de medicina i de doctorat el mateix any. Després de completar una beca postdoctoral al University College de Londres, va començar la recerca independent en una unitat de l'Institut Nacional de Salut i d'Investigació Mèdica (INSERM) a l'Hospital Necker de París. Des de l'any 1991, ha estat el director d'una unitat de l'INSERM per al "desenvolupament normal i patològic del sistema immunitari".

El Dr. Fischer també és professor d'Immunologia pediàtrica a la Université Paris Descartes i a l'Institut Universitaire de France. Des de 1996, exerceix com a director del departament d'Immunologia pediàtrica de l'Hospital Necker.

Les principals línies de recerca del Dr. Fischer són la teràpia gènica, la genètica dels trastorns immunològics, les malalties d'immunodeficiència primària i el desenvolupament del sistema limfoide. En els darrers 15 anys, ell i els seus col·legues han analitzat els mecanismes de les malalties hereditàries del sistema immunològic.

El 2008, el Dr. Fischer va rebre el Grand Prix de l'INSERM pels seus èxits professionals. També va ser guardonat amb el Premi Halpern el 1984, el Premi Behring-Metchnikoff el 1992, el Premi del Comité du Rayonnement Français el 1994, el Premi Jung de Medicina el 1998, i el Premi Louis Jeantet de Medicina el 2001. Des de 2002, el Dr. Fischer és membre de l'Acadèmia Francesa de la Ciència i de l'Organització Europea de Biologia Molecular. Ha estat membre del Comitè Nacional d'Ètica francès i director del Programa francès per a la Investigació de Malalties Rares.

El Dr. Fischer és autor de més de 490 articles científics i editor de les revistes Journal of Immunology, International Immunology, EMBO Journal, Clinicaland Experimental Immunology, AnnualReview of Immunology i Science.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat