Agenda

15 de desembre de 2011 - Jornades i Cursos

"Més enllà de la pell". Entre un 15 i un 20% dels pacients amb psoriasi desenvolupa artritits psoriàsica

Jornada organitzada per Acció psoriasi en col·laboració amb l'Hospital del Mar i Bioibérica Farma

Acció Psoriasi, associació estatal de pacients de psoriasi i familiars, organitza dijous, 15 de desembre, en col·laboració amb l'Hospital del Mar de Barcelona i Bioibérica Farma, una jornada informativa sobre artritis psoriàsica i altres malalties inflamatòries cròniques. L'acte, dirigit a pacients, familiars, personal sanitari i totes aquelles persones interessades en el tema, serà d'entrada lliure i gratuïta, i tindrà lloc a les 18.00h en l'Auditori de l'Edifici França, Passeig de Circumval·lació, 8. Prèviament, a les 17.30h, s'oferirà un cafè-berenar per a tots els assistents.

Un dels objectius d'aquesta jornada és informar sobre l'estreta relació existent en moltes ocasions entre psoriasi i artritis psoriàsica, així com assenyalar la importància de la detecció primerenca de les malalties reumàtiques i, especialment, de l'artritis psoriàsica. Segons Joana Maria del Molí, presidenta d'Acció Psoriasi, "és necessari que el pacient de psoriasi conegui les implicacions més enllà de la pell que pot comportar la seva patologia, com és el cas de l'artritis psoriàsica, per poder així detectar el més aviat possible i tractar adequadament.

" La psoriasi és una malaltia crònica i no contagiosa de la pell, que es produeix per un trastorn del sistema immunitari. Les lesions més característiques del pacient amb psoriasi són plaques eritematoses o enrogides per la inflamació cutània i cobertes d'escames en diferents zones del cos. Però, a més, entre un 15 i un 20% dels pacients amb psoriasi desenvolupen artritis psoriàsica, que pot ser moderada o greu, i que es caracteritza per la rigidesa, el dolor i la inflamació que produeix en les articulacions.

L'acte s'iniciarà amb una ponència a càrrec de la Dra. Ingrid Möller, reumatòloga i directora de l'Institut Poal de Reumatologia de Barcelona, ​​sobre "Detecció precoç de les malalties reumàtiques: l'artritis psoriàsica com a exemple". En aquest sentit, la Dra Möller destaca que "és fonamental informar l'afectat de psoriasi sobre quins són els símptomes de l'artritis psoriàsica, per poder diagnosticar com més aviat millor, si apareix, i afavorir l'inici d'un tractament a temps que eviti un dany irreversible en les articulacions ". Seguidament, la Dra Montserrat Pérez, dermatòloga de la Clínica Dermatològica de Moragas de Barcelona, ​​parlarà sobre "Descobriments casuals: medicaments utilitzats en psoriasi de manera inesperada". Finalment, el Dr Ernest Vinyoles, metge de família i director de l'Agència de Gestió d'Investigació Clínica AP (AGICAP), l'Institut d'Investigació i Recerca en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol), tractarà el tema "Què és un assaig clínic? Què fer si em proposen participar en un ".

La jornada serà inaugurada pel Dr. Ramon Pujol, cap del Servei de Dermatologia de l'Hospital del Mar de Barcelona, ​​el Dr. Jordi Carbonell, cap del Servei de Reumatologia de l'Hospital del Mar de Barcelona, Juana Maria del Molino, presidenta de Acció Psoriasi, i el Dr Josep Vergés, farmacòleg clínic i director mèdic i científic de Bioibérica Farma.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat