Agenda

18 i 19 de febrer de 2011 - Jornades i Cursos

Actualització en l'ús d'opioides en el dolor agut, crònic i irruptiu

Experts internacionals debatran a Barcelona els últims avenços i estratègies terapèutiques contra el dolor

Experts internacionals debatran a Barcelona els últims avenços i estratègies terapèutiques contra el dolor en el Simposi "Actualització en l'ús d'opioides en el dolor agut, crònic i irruptiu", organitzat per la Societat Catalana de Dolor que actualment presideix la Dra. Margarita Puig, conjuntament amb la Secció de Dolor de la Societat Espanyola d'Anestesiologia i Reanimació (SEDAR).

El Simposi tindrà lloc al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, els dies 18 i 19 de Febrer del 2011. Compta amb la participació de 32 ponents nacionals i internacionals de gran prestigi, que compartiran amb els participants els seus coneixements científics, experiències clíniques i estratègies recents per a l'ús dels opioides en el tractament del dolor.

Segons afirma la Dra. Margarita Puig, metgessa del servei d'anestesiologia de l'Hospital del Mar, coordinadora del grup de recerca en fisiopatologia i tractament del dolor de l’IMIM, Presidenta de la Societat Catalana del Dolor i Vicepresidenta de la Secció de Dolor de la SEDAR, els opioides són els analgèsics més eficaços que disposem, sent indispensables per al correcte tractament del dolor agut i crònic de diferent etiologia. No obstant això, i a causa dels múltiples efectes que produeixen, han de ser utilitzats sempre sota vigilància mèdica, monitoritzant acuradament el pacient per prevenir i tractar els seus possibles efectes secundaris. L'adequat ús d'opioides disminueix el patiment dels pacients, millorant en molts casos la seva qualitat de vida i constitueix una de les estratègies terapèutiques més eficaces disponibles en l'actualitat en el tractament del dolor agut i crònic.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat