Hospital del Mar Barcelona

Noticias

4 de octubre de 2023 - Información general

Millorem la detecció i el tractament del delírium amb Banco Sabadell i Microsoft

Millorem la detecció i el tractament del delírium amb Banco Sabadell i Microsoft

La Datathon celebrada els dies 28 i 29 de setembre va acabar amb tres projectes premiats que han de permetre desenvolupar eines informàtiques per al diagnòstic i tractament precoç dels pacients afectats per aquesta patologia. Es tracta d'algoritmes basats en intel·ligència artificial.

La Datathon, una hackathon de dades, organitzada de forma conjunta per l'Hospital del Mar, Sabadell Digital, del grup Banco Sabadell, i Microsoft ja ha donat fruits. La iniciativa, portada a terme a través d'un projecte de voluntariat corporatiu amb la Fundació Amics de l'Hospital del Mar, ha premiat tres dels projectes presentats per vuit dels equips participants, formats per analistes de dades de Banco Sabadell. El projecte ha comptat amb la col·laboració de NTT Data.

Datathon_delírium
El primer premi, destinat a projectes que se centressin en l'anàlisi de dades i l'explicació i identificació de variables significatives que ajudin a entendre les causes del delírium, el va guanyar un model d'agrupament i classificació mitjançant clustering, que es va acompanyar d'un pla de desenvolupament de la idea per a millorar la identificació de falsos positius.


El segon premi, per a projectes que desenvolupessin un model predictiu, el va guanyar un equip que va crear un model innovador que aconseguia detectar el major nombre de pacients amb delírium i que serà el punt de partida per a generar un model predictiu que millori el diagnòstic precoç. El tercer premi va ser per al millor treball centrat en l'impacte a xarxes socials i a l'esforç per difondre la iniciativa.

Datathon_delírium
El delírium afecta entre el 4 i el 53% dels pacients fràgils que se sotmeten a una cirurgia major, el que indica un elevat grau d'infradiagnòstic. Afecta persones d'edat avançada i empitjora el seu pronòstic, perllonga la seva estada hospitalària i incrementa els reingressos.

Compromiso social

  • Compromiso social
Entidad colaboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avíso Legal y Privacidad de datos | Política de Cookies | Accesibilidad