Projecte d’ampliació: Creixem per millorar

El projecte d'ampliació permetrà augmentar la capacitat de resposta i millorar la confortabilitat dels espais per als malalts, familiars i professionals.

Al maig del 2015 es van iniciar els treballs de construcció de la Fase I B HM d’ampliació de l’Hospital del Mar, gràcies a l’acord signat entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per a dotar econòmicament el projecte, aturat des de 2010. El reinici de les obres reconeix el paper estratègic que té el centre a la ciutat de Barcelona, i al mateix temps permet mantenir l’aposta per les línies d’atenció sanitària d’alta especialització (terciarisme).

La nova fase d'ampliació afegeix 15.877 m2 als 44.176 m2 que actualment conformen l'Hospital del Mar, la qual cosa representa un augment del 36% de la superfície construïda. L'element principal és l'anomenat “Edifici 1” de l'Hospital del Mar, que constarà de cinc plantes, dues soterrànies, una planta baixa i dues d'alçada, una d'elles exclusivament d'instal·lacions que donen servei a les plantes assistencials. El nou edifici incorpora les àrees d'Urgències, una tercera sala d'Hemodinàmia, nous Hospitals de Dia, el servei de Radioteràpia i el nou bloc de Ginecologia i Obstetrícia. En aquesta fase, a més, es construiran façanes i cobertes dels edificis i també dues torres, que són l'acabament de les futures unitats d'hospitalització previstes, una passa vers la següent fase d'ampliació.

Més informació: http://www.parcdesalutmar.cat/noticies/view.php?ID=6578

Nou model assistencial. Coneixement, treball interdisciplinari, tecnologia intel·ligent i orientació a resultats

L'Hospital del Mar té una històrica i reconeguda trajectòria assistencial de caràcter comunitari. Davant el repte d'oferir una assistència més especialitzada, cal generar sinergies, internes i també amb altres centres, per abordar l'atenció integral a la persona.

Estem construint un model assistencial que doni resposta als canvis no només de les patologies més prevalents sinó també a uns usuaris més actius, més implicats amb la pròpia salut i, per tant, més informats i més exigents. Un model basat en el coneixement, el treball interdisciplinari, el suport de la tecnologia intel·ligent i l'orientació a resultats en salut.

Objectius Assistencials

Recerca científica. Més de 60 anys fent recerca en salut.

La recent acreditació de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) com a Institut d'Investigació Sanitària el situa entre els principals instituts de recerca estatals vinculats al Servei Nacional de Salut.

Ubicat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, està conformat en un 82% per grups de recerca liderats per professionals del Parc de Salut MAR, en una bona part vinculats a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat Pompeu Fabra. El 18% restant són personal adscrit provinent del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), Centre de Regulació Genòmica (CRG), Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra (DCEXS-UPF), Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB) i del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

La seva recerca s'organitza en cinquanta-cinc grups de recerca, integrats en cinc programes de caràcter multidisciplinar: Càncer, Epidemiologia i Salut Pública, Processos inflamatoris i cardiovasculars, Informàtica Biomèdica i Neurociències.

Docència: Un projecte pioner de col·laboració interuniversitària.

Des del curs 2009-2010, a l’edifici docent del campus Universitari Mar han conviscut tres institucions docents de l’àmbit sanitari: l’Escola Superior d’Infermeria del Mar (PSMAR), adscrita a la UPF; la Unitat Docent del Parc de Salut MAR de la UAB, que imparteix Medicina i Fisioteràpia, i la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la UPF, que actualment hi imparteix els graus en Enginyeria Biomèdica, Biologia Humana i Medicina (aquest darrer, conjuntament amb la UAB).

Aquest projecte docent comú ha permès un important impuls a la qualitat en la docència i la recerca a Catalunya.

Aquesta àmplia oferta docent es completa amb la Formació Professional Sanitària que s'imparteix a l'Escola Bonanova, centre de referència de la xarxa FP.Cat per al sector sanitari i sociosanitari i amb el programa MIR que abasta la quasi totalitat de les especialitats mèdiques i quirúrgiques.

Aprenem junts per treballar junts. Campus Universitari Mar

Impuls a la innovació: incentivant les idees

El PSMAR està fent una aposta per impulsar la innovació des de tots els nivells de l'organització. S'ha creat un nucli d'innovació al PSMAR que recull i respon les inquietuds dels professionals que tenen alguna idea - tant de gestió com tecnològica- i es valoraren les propostes presentades. Aquelles propostes que siguin seleccionades, rebran suport del nucli d'innovació per al seu desenvolupament.

A la intranet s'ha creat l'espai anomenat "Tinc una idea" per facilitar la comunicació i animar als professionals a desenvolupar les seves iniciatives.