Celebrem els 100 anys de l'Hospital del Mar

L'Hospital del Mar va néixer al novembre de 1914 en uns pavellons provisionals per fer front a una epidèmia de febre tifoidea que assolava Barcelona. 100 anys després, l'Hospital del Mar és un hospital general modern, universitari, actiu i investigador, amb una amplia tradició de servei a la ciutat, que treballa per seguir creixent i adaptant-se als nous temps.

La commemoració del centenari, que s'inicia el mes de novembre de 2014 i finalitzarà a l'octubre de 2015, inclourà exposicions, un llibre històric, conferències i una sèrie d'actes commemoratius.

Aquest espai ens portarà de viatge per aquests 100 anys i anirà oferint informació de tots els esdeveniments que s'han programat per commemorar-ho. Però la celebració volem que sigui un viatge compartit i construït amb l'ajuda de tots aquells que n'heu format part.

Us animem a participar-hi amb les vostres històries, records, experiències i fotografies que ens podeu fer arribar a través de:

Aquesta és l'editorial signada pel Dr. Jordi Carbonell, Comissari del Centenari, que va sortir publicada a la revista El·lipse, el diari mensual que edita el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB):

"Aquest any celebrem el centenari de l'Hospital del Mar. Cent anys en el que el món, la ciutat i les ciències de la Salut han experimentat transformacions importants i progressivament accelerades.
L'Hospital del Mar va néixer de la necessitat de la ciutat davant una epidèmia i les instal•lacions temporals habilitades per l'emergència van esdevenir estables per la persistència de les amenaces. La feina de generacions ens han permès adaptar-nos al que la ciutat ha necessitat, fos una epidèmia o uns jocs olímpics.
Avui l'Hospital del Mar és una part del Parc de Salut Mar, un del elements que conformen un grup sanitari que a l'assistència va incorporar la docència de les distintes professions sanitàries des dels anys setanta i des dels cinquanta una recerca de màxima qualitat i professionalitat. Davant de la platja, i al costat de la Barceloneta, concentrem avui un important pol de coneixement al servei dels ciutadans. L'esperit de servei de generacions i la complicitat amb la ciutat que ens acull han de garantir que seguim donant el millor de nosaltres.
Celebrem doncs orgullosos el ser part de la mateixa!"