Si no puedes ver bien esta newsletter haz click aquí

 
 
repor
 

El PSMAR s’adhereix als objectius de desenvolupament sostenible que han acordat els estats que formen part de les Nacions Unides


En el camp de la sostenibilitat ambiental, s’han reduït els consums de gas i electricitat l’1% i les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle el 7,5%.

El Parc de Salut Mar no és només una institució sanitària. És un actor més al territori, un veí de Ciutat Vella i Sant Martí. I, com a bon veí, vol deixar clar el seu compromís social. Per aquest motiu, ha integrat aquest compromís en el mateix centre de la seva activitat. Una filosofia que impregna tota la institució i que es troba dins el seu ADN. És per això que reconeix i es compromet a treballar per promoure l’acompliment dels objectius de desenvolupament sostenible acordats pels estats membres de l’Organització de les Nacions Unides (ONU).

 

 

Humanitzant el Servei d’Oncologia Radioteràpica

 
trasplantament
 

El Servei d'Oncologia Radioteràpica ha fet un nou pas en el seu procés per humanitzar l'atenció que ofereixen als seus pacients. Des de fa uns dies, les parets de les sales de tractament llueixen unes grans imatges de localitats del litoral català i del passeig marítim de Barcelona. L'objectiu del projecte és reduir l'angoixa que poden sentir els pacients a l'hora d'entrar a les sales de tractament i fer més agradable la seva estada.

 

 

Biòpsia líquida per personalitzar el tractament en càncer d’ovari

 

L'Hospital del Mar, a través de la Unitat Funcional Multidisciplinària de Tumors Ginecològics, posarà en marxa un projecte de recerca per analitzar la viabilitat d'utilitzar la biòpsia líquida en el tractament i monitoratge de les pacients amb càncer d'ovari. Durant els pròxims 3 anys, l'equip, en col·laboració amb el Laboratori de Biologia Molecular del Servei d'Anatomia Patològica, estudiarà si aquesta tècnica és útil per a la detecció i tractament precoç de recaigudes, la qual cosa podria tenir un clar efecte en la supervivència de les pacients.

 
 

 

 

A l’Escola Superior d’Infermeria del Mar
aprenen amb la gent gran

 
sindromeDown
 

En el marc del programa de Compromís social de l’Escola Superior d’Infermeria del Mar (ESIMar), un grup d’estudiants van organitzar el taller “La bellesa de la vellesa” per tractar aspectes com l’autoimatge i l’autoconcepte de la gent gran. Aquest taller forma part de les activitats de l'Escola de Salut de la Barceloneta que neix amb l'objectiu principal de donar més grau d'autonomia a la gent gran, augmentant el grau de coneixement del seu cos, així com de l'estructura sanitària i dels serveis.

 

 

Emotiu comiat als companys jubilats durant el 2017

 

La sala Josep Marull va tornar a acollir el passat 10 de maig, l'acte de comiat i agraïment dels treballadors i treballadores jubilats durant el 2017. En total, una cinquantena de companys i companyes van iniciar una nova etapa a la seva vida. Com ha explicat la gerent del PSMAR, la Dra. Olga Pané, avui s'ha volgut agrair, en nom dels professionals i dels pacients "tots aquests anys que heu dedicat als nostres hospitals, als serveis públics del país i a la sanitat i a la salut de milers de ciutadans".

 
 

 

En marxa la nova Unitat de Reanimació Quirúrgica
de l’Hospital del Mar

 
 

Un espai renovat i diàfan per oferir el millor seguiment als pacients que s'han sotmès a una intervenció quirúrgica al centre. Les noves instal·lacions amplien la superfície de 120 m2 a 600. A la vegada, s'incrementa el nombre de boxs per a pacients, dels 11 anteriors als 19 punts de tractament. La nova ubicació permet donar servei tant al bloc quirúrgic de l'Edifici A (àrea d'hospitalització) com als quiròfans del nou bloc quirúrgic (en servei des de fa un any) de l'edifici B. També té connexió directa amb els serveis d'Urgències i de diagnòstic per la imatge.

 

 

L’Hospital del Mar i l’IMIM obtenen gairebé un milió d’euros de la segona convocatòria del PERIS

 

Les propostes aprovades són un projecte de salut mental en el qual l'IMIM actua com a coordinador i altres 5 en els quals té participació. També es beneficia d'ajuts per a la intensificació de 4 facultatius i 2 professionals d'infermeria i de 3 ajuts per incorporar científics i tecnòlegs als seus grups de recerca en salut. El PERIS, establert per al període 2016-2020, defineix les línies generals de recerca i innovació del Departament de Salut en els pròxims anys.

 
GConesa
 

 

L'atenció especialitzada ambulatòria de l'Hospital del Mar rep un notable alt dels usuaris

 
 

Els aspectes millor valorats són el tracte del personal d'infermeria (97,3%) i de l'equip mèdic (96,3%) i el respecte cap a la seva intimitat (96,3%). D'altra banda, l'aspecte amb pitjor valoració és la quantitat de persones que es troben a la sala d'espera (35,2%) i el temps d'espera entre sol·licitud i dia de visita (65%). Enguany també s'ha valorat l'opinió dels ciutadans que han passat pels serveis de cirurgia major ambulatòria de l'Hospital, puntuant amb un 8,48 el seu grau de satisfacció i un 91,1% tornarien a triar el mateix hospital.

 

 

La casa de les petites alegries, l’experiència d’un dels nostres voluntaris

 

Com es viu l’experiència de fer de voluntari a un hospital psiquiàtric? Quin aprenentatge en podem treure? Preguntes que David Masobro, voluntari de l’Associació Catalana de Familiars, Usuaris i Col·laboradors de Centres Geriàtrics (ACFUC), respon al llibre La casa de les petites alegries. En ell explica les seves vivències, des de l’any 2001, acompanyant als pacients ingressats al Centre Dr. Emili Mira de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD) del PSMAR.

 
 

 

Vostè té la possibilitat d'exercitar els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició reconeguts en la normativa de protecció de dades, presentant la petició per escrit i amb còpia del DNI o document acreditatiu equivalent, a la Gerència del Consorci Parc de Salut Mar de Barcelona, adreça Pg. Marítim 25-29, 08003 Barcelona.

 
peu1
 

Si deseas darte de baja de este boletín haz click en el siguiente enlace: Baja

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -