No veus bé aquest email? Obre'l al teu navegador

Un programa per a què els professionals del PSMAR millorin la seva salut i qualitat de vidaLa MAR de Saludable! és el nou programa del PSMAR per a la promoció de la salut integral dels treballadors i treballadores, que es va presentar oficialment coincidint amb el Dia Mundial contra el Tabac, el passat 31 de maig. En el marc del nostre compromís de Responsabilitat Social Corporativa envers tots els professionals hem posat en marxa aquest programa de promoció de la salut per tal de sensibilitzar sobre la importància d’incorporar un estil de vida saludable i informar sobre els seus beneficis. És un iniciativa promoguda per la Direcció i està coordinada per la Dra. Cristina Iniesta, adjunta a Gerència del PSMAR.

L’objectiu de La MAR de Saludable! és contribuir a l’empoderament dels professionals del PSMAR a tenir cura de la seva pròpia salut i incorporar de forma regular les cinc àrees o eixos que es consideren necessàries per assolir una millora de la salut i la qualitat de vida: l’alimentació, el benestar emocional, l’exercici físic, la prevenció de factors de risc i la cessació tabàquica. El programa vol aconseguir la capacitació de cada individu per tal que pugui tenir tota la informació que li permeti prendre les seves decisions amb les majors garanties d’èxit.


Una cirurgia als músculs bessons es postula com el tractament més eficaç per a la fasciïtis plantar

L’estudi ha estat guardonat amb el premi a la millor comunicació del Congrés de la Societat Espanyola de Medicina i Cirurgia del Peu i el Turmell

El treball de l'Hospital del Mar ha demostrat que l'alliberament del bessó o múscul gastrocnemi (AG) obté els mateixos resultats que la intervenció convencional que es practicava fins al moment, la fasciotomia parcial oberta (FPO). L'AG estalvia complicacions als pacients i n'afavoreix la recuperació, atès que en dues setmanes ja poden portar una vida normal, fet que en millora la qualitat de vida de manera més ràpida respecte dels pacients que s'operen amb una FPO, que necessiten entre quatre i sis setmanes per a recuperar-se.


Una nova tecnologia permet controlar la compressió de la mama durant la mamografia i reduir el dolor

L’Hospital del Mar és el primer centre públic de l’Estat espanyol i un dels primers del món en utilitzar aquesta tecnologia de mamografia “anti estrès”.

Aquesta nova tecnologia de compressió permet realitzar la mamografia amb una exposició a la radiació similar a la d'una mamografia amb compressió convencional. En estar la dona més còmoda, pot reduir el dolor i la sensació d'ansietat generats per la prova i, d'aquesta manera, oferir millors resultats diagnòstics.


Bons resultats per al Centre Fòrum en l'avaluació d'indicadors de qualitat sociosanitària

El passat mes de juliol es va realitzar una avaluació externa dels indicadors de qualitat en sociosanitaris, en el marc de la primera fase del Projecte Pilot promogut pel Servei Català de la Salut i el Pla Director Sociosanitari.

Els resultats obtinguts pel Centre Fòrum en l’avaluació han estat molt positius, amb un percentatge mitjà d'acompliment del conjunt d'indicadors del 86,8/100. Alhora s'han identificat oportunitats de millora de la qualitat de l'atenció donada i percebuda per a les persones usuàries i els seus familiars.

Aquesta avaluació va ser realitzada per la Fundació Avedis Donabedian i es va analitzar diferents indicadors com: revisió de la història clínica, documents específics (programes, protocols, actes comitès/comissions, resultats d'estudis), observacions de les habitacions i instal·lacions, així com, entrevistes a diversos professionals del centre.


La immunoteràpia: l’esperança contra el càncer

El passat 30 d’octubre l'Hospital del Mar i Bristol Myers Squibb (BMS) van presentar la campanya informativa sobre càncer: Campus IO: l’espai on aprendre sobre el càncer.

L'objectiu del Campus IO era informar la població sobre l'impacte del càncer, la importància de conèixer les característiques de cada tumor i les diferents opcions terapèutiques com la immunoteràpia. La Dra. Edurne Arriola, cap de secció de càncer de pulmó del servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital del Mar, va donar la conferència “Immunoteràpia: l'esperança contra el càncer”, i la Dra. Lara Pijuan, metgessa adjunta del servei d’Anatomia Patologia, va fer el taller pràctic amb microscopis “Com identifiquen els patòlegs les cèl·lules tumorals?”.


Tens #1000raons per contribuir a la recerca en càncer de mama a l’Hospital del Mar.
No t’ho pensis i vine el 18 de novembre al Parc de la Barceloneta!

L'Associació Front Marítim Barceloneta (AFMB) impulsa la campanya de sensibilització i micromecenatge #1000raons per a la recerca en càncer de mama que es realitza a l'Hospital del Mar i a l’IMIM

Et convidem el proper 18 de novembre al Parc de la Barceloneta a la celebració d'un gran esdeveniment, on els assistents gaudiran d’una jornada de tallers de posada de turbant, de maquillatge o de robòtica. També hi haurà una gimcana esportiva, un espectacle infantil i un show cooking amb degustacions de plats, postres i refrescos. Ja podeu adquirir les entrades a ticketea.com (Evento familiar #1000 raons) i a l'espai solidari al centre comercial Diagonal Mar. També podeu fer aportacions a la campanya en els locals dels establiments associats a l'AFMB o a través de la plataforma de crowdfunding solidari migranodearena.org. La campanya compta amb el suport i col·laboració de la Fundació Amics de l'Hospital del Mar.


Referents en el tractament hospitalari del tromboembolisme pulmonar (TEP)

L’Hospital del Mar és el primer centre de Catalunya que obté la certificació d’excel·lència atorgada per la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR)


La SEPAR ha tingut en compte diversos aspectes per a la concessió d'aquesta certificació. S'ha valorat l'elevat nombre de pacients que ingressen amb un diagnòstic principal de TEP (per sobre de cent, en el cas de l'Hospital del Mar, quan els mínims exigits són cinquanta), o la mortalitat a trenta dies. També s'ha tingut en compte el temps mitjà d'estada hospitalària. A més, s'ha valorat el nombre d'articles publicats en relació amb la malaltia tromboembòlica venosa i la docència que imparteixen els professionals involucrats en l'assistència a la TEP.Vacuna’t contra la grip!
Més de 700 professionals del PSMAR ja ho han fet

video

El proppassat 23 d’octubre es va iniciar la campanya de vacunació antigripal 2017-2018. Al PSMAR s’està duent a terme una campanya de comunicació per millorar la cobertura vacunal dels treballadors.

En aquest sentit, s’ha creat un una imatge gràfica identificativa de la campanya que s’està aplicant en diferents elements: en documents, en correus electrònics, en el carret i la nevera per vacunar, i també en xapes que es lliuren als professionals. A més, s’ha elaborat un document de recomanacions per prevenir la grip i s’ha creat un espai informatiu a la intranet. Fina Pi-Sunyer, infermera del treball del servei de Salut Laboral del PSMAR, ha participat en l’elaboració del vídeo que aquí pots veure.


L’IMIM participa en el més gran anàlisi internacional per descriure el mapa del genoma del càncer de bufeta

El Dr. Joaquim Bellmunt, director de l'IMIM, és autor destacat d'aquest nou estudi internacional que descriu exhaustivament el genoma del càncer de bufeta.

Els investigadors han descrit 5 nous subtipus de càncer de bufeta, una de les principals causes de mortalitat al món. Aquestes troballes poden servir per escollir tractaments personalitzats en funció de la resposta i mostren una clara correlació amb l'evolució pronòstica dels pacients. Com ha explicat el Dr. Bellmunt, aquesta correlació "permet identificar variables pronòstiques des del punt de vista genòmic". Això pot permetre escollir el millor tipus de tractament per als diferents subtipus de tumor, sigui la quimioteràpia o la immunoteràpia.


Vostè té la possibilitat d'exercitar els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició reconeguts en la normativa de protecció de dades, presentant la petició per escrit i amb còpia del DNI o document acreditatiu equivalent, a la Gerència del Consorci Parc de Salut Mar de Barcelona, adreça Pg. Marítim 25-29, 08003 Barcelona.

Si vols donar-te de baixa d'aquest butlletí, fés click al següent enllaç: Baixa

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -