Si no pot veure bé aquest newsletter fes click aquí

 
capcalera
 
repor
 

Recerca pensant en el pacient

 

El Parc de Salut Mar sempre ha apostat per la recerca. Institució capdavantera en conjugar assistència i recerca, la proximitat de l’Hospital del Mar i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) permet desenvolupar un model d’investigació centrada a obtenir resultats per als pacients. Una potència que s’exemplifica en el miler d’articles publicats l’any passat, dels quals, el 97% ho van ser en revistes amb factor d’impacte. A més, el 63% ho van ser en publicacions citades en el primer quartil, les de més prestigi.
L’IMIM disposa de 54 grups de recerca dividits en 5 programes (Informàtica Biomèdica, Càncer, Epidemiologia i Salut Pública, Processos Inflamatoris i Cardiovasculars i Neurociències, que tenen en marxa més de 200 projectes de recerca.

 

 

L’Hospital del Mar utilitza amb èxit l’estimulació cerebral profunda per tractar 4 pacients amb anorèxia nerviosa

 
cirurgia
 

Inserir uns elèctrodes a zones profundes del cervell dels pacients, és a dir, utilitzar l’estimulació cerebral profunda, pot ser una tècnica eficaç en el tractament de l’anorèxia nerviosa. Així ho està estudiant un equip de l’Hospital del Mar que lideren neurocirurgians i psiquiatres del centre. Fins ara, han utilitzat aquesta tècnica amb 4 pacients. Tots ells es recuperen sense complicacions per la cirurgia ni per l’estimulació cerebral. La resposta al tractament és variable segons el pacient. 

 

 

Determinen els gens que diferencien els pacients amb MPOC que associen components asmàtics

 

Un estudi multicèntric liderat per pneumòlegs de l’Hospital del Mar i de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), ha permès determinar una quarantena de gens que poden ser determinants per al diagnòstic i tractament d’aquells pacients de Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) que, a la vegada, presenten trets característics d’asma, una nova patologia també coneguda com a ACO (síndrome de superposició MPOC-asma). 

 
equip_gen
 

 

Ja està en marxa l’hort terapèutic del Centre Fòrum

 
sindromeDown
 

El Centre Fòrum de l’Hospital del Mar ha posat en marxa un nou equipament pensat perquè les persones hospitalitzades a l’àrea de psiquiatria del centre gaudeixin d’una activitat dirigida a la millora de la seva salut mental. Es tracta d’un nou hort terapèutic, el primer que es crea a la institució, i que té com a particularitat que està situat dins el mateix edifici, aprofitant una de les terrasses de l’immoble. El projecte, fruit de la col·laboració amb la Fundació Amics de l’Hospital del Mar i finançat per l’Obra social “la Caixa”, s’acaba de posar en marxa amb la realització d'un curs teòric-pràctic d'hort ecològic, seguint el mètode d'en Gaspar Caballero de Segovia, per a pacients i professionals.

 
RSC3
 

 

IV Jornades ESIMar de difusió de la recerca i innovació

 

L’Escola Superior d’Infermeria del Mar (ESIMar) va organitzar el passat 12 de juliol la IV edició de les Jornades ESIMar de difusió de la recerca i innovació. La trobada, celebrada a les instal·lacions del Campus Universitari Mar, va servir per compartir experiències i conèixer diversos projectes en el camp de la infermeria.
 

 
esimar
 

 

Posem en marxa la Unitat Funcional d’Immunodeficiències Primàries (IDP)

 
immunodeficiencies
 

Les immunodeficiències primàries (IDP) són un grup heterogeni de malalties, de les quals, a com a mínim 300 d'elles, s'ha trobat una alteració genètica que afecta el funcionament del sistema immune. Per tractar aquests casos és important tant obtenir un diagnòstic precoç com l'elecció del tractament adequat. Per fer-ho, l'Hospital del Mar acaba de crear una nova Unitat Funcional d'Immunodeficiències Primàries, formada per professionals dels serveis de Medicina Interna, Pediatria, Hematologia, Immunologia, el Laboratori de Referència de Catalunya i la Unitat de Genètica Clínica, amb la col·laboració del Servei de Farmàcia.

 

 

Relleu en la direcció de l'Institut Bonanova de Formació Professional Sanitària i en la direcció de Serveis de Suport del Parc de Salut MAR

 

Aquest juliol s’han nomenat Montserrat Blanes i Campillo com a directora de l’Institut Bonanova d'FP Sanitària, càrrec que fins ara ocupava Marian Chavarría Lorente, i Josep Aumatell i Canellas com a director de Serveis de Suport del Parc de Salut MAR, en substitució d'Aureli Rubio i Alcolea.

 
GConesa
 

 

Vostè té la possibilitat d'exercitar els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició reconeguts en la normativa de protecció de dades, presentant la petició per escrit i amb còpia del DNI o document acreditatiu equivalent, a la Gerència del Consorci Parc de Salut Mar de Barcelona, adreça Pg. Marítim 25-29, 08003 Barcelona.

 
peu1
 

Si desitja donar-se de baixa d'aquest butlletí fes clic en el següent enllaç: Baixa

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -