Si no puedes ver bien esta newsletter haz click aquí

repor

És fàcil accedir a un càrrec de responsabilitat si ets dona?

Al PSMAR s'està produint un increment de forma gradual del nombre de dones tècniques superiors

No és cap secret que el sector sanitari és un dels més feminitzats de la nostra societat. La presència de la dona sempre hi ha estat destacada, però, com passa a altres àmbits, les dones han hagut de lluitar molt per aconseguir accedir als llocs de responsabilitat. Aquest mes, el nostre Mar a la Xarxa us ofereix sis perfils professionals del Parc de Salut Mar (PSMAR), sis dones que han trencat el sostre de vidre, o, en alguns casos, de formigó, i que expliquen com ho han aconseguit i com valoren la situació actual.


Posem en marxa el primer protocol de l’Estat per garantir el trasplantament renal sense transfusió de sang a Testimonis de Jehovà

trasplantament

El procediment quirúrgic és el mateix, però se segueix un protocol abans, durant i després de la cirurgia per minimitzar el risc de sagnat. Aquest protocol garanteix als Testimonis de Jehovà que no se'ls hi farà cap transfusió de sang durant el procés del trasplantament renal. Entre l'any 2016 i el 2017 ja s'han fet amb èxit dos trasplantaments seguint aquest protocol.


L'Escola Superior d'Infermeria del Mar (ESIMar) i l'Institut Bonanova de FP Sanitària
presents al Saló de l'Ensenyament

No es van perdre la gran cita anual de l'àmbit educatiu a Catalunya amb l'objectiu d'oferir informació àmplia i actualitzada de l'oferta d'estudis a futurs alumnes. Els estudiants van poder participar en les diferents activitats informatives i de promoció explicant la seva pròpia experiència i oferint tallers pràctics de mobilització de pacients, de presa de constants vitals, de visualització de mostres de citologia en microscopi virtual.

A més, La Vanguardia va entrevistar Marian Chavarría per parlar del projecte "Aprenem junts per treballar junts". Aquí el podràs llegir.


Vídeo de l'Institut Bonanova de FP Sanitària


Vídeo de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar (ESIMar)Assaig clínic per millorar la funció cognitiva de nens i nenes amb síndrome de Down amb un compost
del te verd

sindromeDown

L'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) lidera un assaig clínic en població pediàtrica que té per objectiu avaluar la seguretat i l'eficàcia d'un preparat dietètic que conté epigalocatequina gal·lat (EGCG) -un compost natural del te verd- en la millora del desenvolupament cognitiu d'infants de 6 a 12 anys amb la síndrome de Down i que valorarà també el seu efecte en nens amb la síndrome X-Fràgil. L'estudi ha iniciat la fase de reclutament durant el mes de febrer de 2018 i està previst que tingui una durada de 10 mesos.

Clica la imatge per veure-la més gran


"Veïnes, ciutadanes", exposició de dones lluitadores a l'Hospital de l'Esperança

Del 8 al 16 de març de 2018 i com a commemoració del Dia de la Dona Treballadora, l’Hospital de l’Esperança va acollir l’exposició “Veïnes, ciutadanes”, cedida per l’Institut Català de les Dones. Un homenatge que contribueix a reconstruir la participació femenina en moviments veïnals que és a l'origen de moltes escoles, mercats, jardins, centres de salut i d'atenció a les dones que han humanitzat - o potser seria més precís dir feminitzat - les nostres ciutats.


Impressió 3D en radioteràpia per tractar el càncer de pell

El Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital del Mar és el primer de l'Estat que utilitza la impressió 3D en el tractament de tumors petits de pell, utilitzant la plesioteràpia d'alta taxa de dosis (HDR), un tipus de braquiteràpia de contacte (utilització de fonts de radiació per al tractament del càncer situades dins o a prop de la zona afectada). La impressió 3D permet dissenyar a mida el tractament, estalvia molèsties als pacients i limita els efectes secundaris. Ara s'estudia l'aplicació d'aquesta tècnica en el tractament d'altres tumors.


L’Hospital del Mar va acollir l’Exposició Trasplantando Sonrisas després del rècord de trasplantaments del 2017

La mostra és un reconeixement a la tasca dels centres mèdics i professionals que fan que Espanya sigui el principal referent mundial en donació i trasplantament d'òrgans sòlids. L'objectiu és incrementar la consciència social sobre la importància de la donació voluntària d'òrgans per permetre que Espanya continuï sent líder mundial en aquest camp.

GConesa

Vostè té la possibilitat d'exercitar els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició reconeguts en la normativa de protecció de dades, presentant la petició per escrit i amb còpia del DNI o document acreditatiu equivalent, a la Gerència del Consorci Parc de Salut Mar de Barcelona, adreça Pg. Marítim 25-29, 08003 Barcelona.

peu1

Haz click aquí para editar el texto

Si deseas darte de baja de este boletín haz click en el siguiente enlace: Baja

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -