Notícies

7 de març de 2018 - Notes de Premsa

L’Hospital del Mar acull l’Exposició Trasplantando Sonrisas després del rècord de trasplantaments del 2017

L’Hospital del Mar acull l’Exposició Trasplantando Sonrisas després del rècord de trasplantaments del 2017

La mostra és un reconeixement als centres mèdics i professionals que fan de l’Estat un referent mundial en donació i trasplantament d’òrgans sòlids

L'Hospital del Mar acull des d'avui i fins al 9 de març l'exposició itinerant Trasplantando Sonrisas. Patrocinada per Chiesi España amb la col·laboració de la Fundación DTI i la Comunidad DTI (Donation and Trasplantation Institute), la mostra és un reconeixement a la tasca dels centres mèdics i professionals que fan que Espanya sigui el principal referent mundial en donació i trasplantament d'òrgans sòlids.

L’exposició consta d'una part informativa, tant de la situació espanyola a nivell de trasplantaments com de la realitat i fites de l'Hospital del Mar, i una acció interactiva que consisteix a obtenir somriures dels voluntaris que s'interessen per l'exposició. A través d'aquests somriures, Trasplantando Sonrisas aspira a incrementar la consciència social sobre la importància de la donació voluntària d'òrgans per permetre que Espanya continuï sent líder mundial en aquest camp.

A la seva ruta per Espanya, Trasplantando Sonrisas fa parada a l'Hospital del Mar per la seva dilatada experiència en el camp dels trasplantaments. El 7 de maig de 1979, fa ara 39 anys, el centre va fer el seu primer trasplantament renal. La receptora va rebre un ronyó de la seva germana, que encara funciona bé, i les dues gaudeixen actualment de bona salut. Des de llavors, el centre hospitalari ha realitzat 1.340 trasplantaments renals, sent un dels sis de referència en trasplantament renal a Catalunya.

Al final del recorregut per Espanya de Trasplantado Sonrisas, es farà un documental amb totes les imatges i testimonis recollits. Per a més informació sobre l'exposició visita http://www.trasplantandosonrisas.org/

2017, un any de rècords

Espanya va tornar a batre rècords en donació i trasplantament el 2017 en registrar les millors dades de la història. Amb una mitjana de més de 14 trasplantaments diaris, fins als 5.259 en el conjunt de l'any, el país va revalidar el seu lideratge mundial en aquest camp i ja són 26 anys consecutius, segons xifres facilitades per l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT). Les dades més destacades van ser sobretot en trasplantament renal, amb 3.269 trasplantaments, un increment de l'activitat del 9% en comparació amb l'any 2016. L'Hospital del Mar va registrar també el seu propi rècord, després d'arribar als 116 trasplantaments de ronyó l'any passat, 64 dels quals van ser de donants en mort cerebral.

En 2013, l'Hospital del Mar va ser el primer centre català a disposar d'un programa específic per a la donació en asistòlia (a cor aturat). Va realitzar el seu primer trasplantament renal HLA incompatible amb tractament de dessensibilització l'any 2010 i el primer ABO incompatible en el 2013. També potencia l'àmbit de la recerca, amb prop de 3,5 milions d'euros en subvencions per a diversos projectes des de l'any 2010 i més de 200 comunicacions a congressos i més de 100 articles científics en el mateix període. D'altra banda, l'Hospital del Mar és reconegut per la seva aposta per la inclusió de pacients d'edat avançada.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat