Notícies

9 de febrer - Informació general

Èxit de la 47 edició del Curs Intensiu de Teràpia Antimicrobiana, ‘Doctor Drobnic’

Èxit de la 47 edició del Curs Intensiu de Teràpia Antimicrobiana, ‘Doctor Drobnic’

Més de 160 persones van assistir als cinc dies del curs, que ofereix formació teòrica i pràctica sobre les últimes novetats en aquest camp.

La 47 edició del Curs Intensiu de Teràpia Antimicrobiana 'Doctor Drobnic', organitzat pel Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital, va tornar a ser un èxit de participació, amb més de 160 persones omplint cada dia l'auditori de la sala Josep Marull. Els assistents, procedents d'arreu de l'Estat i Portugal, han donat una nota mitjana de 8 sobre 10 a les ponències ofertes, que han analitzat les novetats en el camp de la teràpia antimicrobiana.

El Dr. Juan Pablo Horcajada, cap del Servei de Malalties Infeccioses i codirector del curs, ha destacat l'èxit de l'edició d'aquest any, basat en l'interès per obtenir una "formació profunda en l'ús d'antimicrobians, que és cabdal per fer-ne un ús optimitzat en l'era de les multiresistències". A les ponències es van repassar els mecanismes de resistència bacteriana i noves resistències detectades a diferents situacions clíniques, així com els diversos tractaments existents per fer front a determinades infeccions i la seva correcta aplicació. A la vegada, es van analitzar les diferents eines per a realitzar el diagnòstic i aspectes de la prevenció, com ara l'evidència científica de la vacunació a l'adult i les indicacions de la vacuna pneumocòccica.

 

Preparant l'edició 48

El Dr. Horcajada ha avançat que ja treballen per aconseguir que l'edició del 2019 del curs "sigui un èxit com enguany, tant d'assistència com de contingut científic i didàctic". La trobada s'ha convertit en una referència en el camp de la teràpia antimicrobiana, amb l'objectiu d'oferir una formació teòrica actualitzada, revisar les principals pautes de tractament i revisar el maneig dels antimicrobians en pacients i circumstàncies especials. A la vegada, la discussió de casos clínics permet tractar els aspectes pràctics de l'antibioticoteràpia.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat