Notícies

29 de setembre de 2016 - Informació general

El servei de Cardiologia de l'Hospital del Mar organitza una jornada i una caminada per promoure hàbits saludables per als pacients amb malalties del cor

El servei de Cardiologia de l'Hospital del Mar organitza una jornada i una caminada per promoure hàbits saludables per als pacients amb malalties del cor

Amb motiu del Dia Mundial del Cor

Amb motiu del Dia Mundial del Cor, el 29 de setembre a les 10:00h a la sala Ramon y Cajal del PRBB, el servei de Cardiologia de l'Hospital del Mar ha organitzat una jornada per parlar sobre les malalties del cor i els hàbits saludables adreçada als pacients i després convida a participar en una caminada fins a l'Hotel W. També, els dies 27 i 28 de setembre, al vestíbul de l'Hospital del Mar, hi haurà un punt informatiu on professionals del servei de Cardiologia informaran i donaran consells i recomanacions per a prevenir les malalties del cor, sobre com detectar els signes d'alarma i com actuar. L'objectiu és conscienciar de la importància de tenir cura del nostre cor.

Les malalties cardiovasculars continuen sent actualment la primera causa de mortalitat en els països occidentals. Aquesta patologia té diverses causes però gran part d'elles estan relacionades amb els hàbits de vida. Amb la informació correcta i el canvi d'hàbits de vida no saludables es poden prevenir infarts i altres complicacions cardíaques.

Les Unitats de Rehabilitació Cardíaca dirigides a controlar els factors de risc cardiovasculars són imprescindibles per millorar la qualitat de vida i reduir el risc de recaiguda després d'un infart. Tot i això la implantació d'aquest tipus d'unitats en els hospitals és, encara, clarament insuficient a Catalunya.

A l'Hospital del Mar funciona des de l'any 2008 ​​un Programa de Rehabilitació Cardíaca multidisciplinar, pioner a Barcelona, amb l'objectiu de limitar l'efecte fisiològic i psicològic que provoca la malaltia cardíaca, reduir el risc de nous problemes, ajudar a controlar i estabilitzar els símptomes i, amb això, millorar la qualitat de vida i aconseguir la reincorporació més ràpida i completa d'aquest tipus de pacients en la seva vida diària. El programa abarca la prescripció individualitzada d'exercici físic, el control dels factors de risc cardiovascular i el suport psicosocial a aquells pacients que han patit un esdeveniment cardíac. Més de 900 pacients ja han seguit aquest programa amb molt bons resultats i un alt grau de satisfacció.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat