Notícies

18 de juliol de 2016 - Informació general

Nota informativa de la Direcció del Parc de Salut Mar en relació a la concentració i acampada convocada a l’Hospital del Mar

Nota informativa de la Direcció del Parc de Salut Mar en relació a la concentració i acampada convocada a l’Hospital del Mar

En relació a la concentració i acampada convocada a l'Hospital del Mar, la direcció del Parc de Salut Mar (PSMAR) vol manifestar les següents consideracions:

  • Parc de Salut MAR, titularitat 100% pública

El 28 de gener de 2010, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona van aprovar la creació del Consorci Mar Parc de Salut (PSMAR). El nou organisme va substituir a l'Institut Municipal d'Assistència Sanitària (IMAS), establint-se un nou model jurídic de govern de caràcter consorcial del que la Generalitat assumeix una representació del 60% i l'Ajuntament del 40%. 

El model de governança del PSMAR, expressat en el seu pla estratègic, és de vocació pública i laica

  • Cap projecte ni iniciativa de privatització de serveis

No hi ha cap intenció, ni previsió de privatitzar serveis, ni actualment ni en els propers anys.

  • El procés de modificació dels Estatuts

A iniciativa del Consell Rector l'any 2011 es  promou un procés de modificació dels Estatuts del PSMAR, modificació sotmesa a debat amb el Comitè d'Empresa, que s'ha vist ajornat en diversos moments per diferents motius. Entre ells el requeriment del CatSalut d'adaptació a la nova legislació sobre racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local  (LARSAL), i per la renovació del Consell Rector l'any passat. Finalment i desprès d'haver estat revisats per la assessoria jurídica del nou consistori, el Consell Rector aprova per unanimitat la modificació. No obstant, 24 hores abans de la ratificació del CatSalut s'ajorna novament a sol·licitud de l'Ajuntament per la petició d'un sindicat disconforme amb les propostes de modificació.

A partir d'aquí es sol·liciten canvis substancials que en cap sessió de discussió prèvia s'havien demanat, i s'inicia per part d'entitats diverses una campanya de desprestigi del PSMAR al·legant la voluntat d'introduir elements privatitzadors i provocant una desinformació deliberada.

  • Lamentem la desinformació als pacients i les seves famílies

Ens preocupa que els missatges de les plataformes reivindicatives per cercar la complicitat dels pacients i sumar-los a la seva causa siguin desinformadors. Entenem la legitimitat per exigir canvis en l'acció política, però pensem que les reivindicacions fonamentades en missatges poc rigorosos no poden posar en qüestió la confiança en els professionals i en la reputació de la Institució.

  • La informació a l'abast de la ciutadania

El PSMAR ha estat capdavanter en l'aplicació de iniciatives de transparència dels resultats de la Institució. Molt abans que fos obligatori per llei, hem publicat els nostres resultats a la web corporativa i els hem comentat amb els representants veïnals en les sessions informatives organitzades per la Direcció amb la finalitat de contrastar aquestes dades i altres que siguin de l' interès d'aquestes entitats. La direcció del PSMAR reitera  la seva disponibilitat per dialogar amb totes les entitats que tinguin interès en fer-ho.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat