Si no pot veure bé aquest newsletter fes click aquí

capcalera
repor2
felicitacio2019

Un Nadal especial

El Nadal també arriba al Parc de Salut Mar. Els vestíbuls llueixen els seus arbres guarnits, l’esperit nadalenc es passeja pels passadissos i les consultes i les salutacions són diferents. Aquest Mar @ la Xarxa vol parlar d’aquests dies, tradicionalment de pau i família, però des d’una altra perspectiva. Us volem oferir una altra visió del Nadal al Mar.


Un any més, a La Marató de TV3

LaMarato2018

Professionals i pacients de l'Hospital del Mar van tornar a col·laborar amb La Marató de TV3 dedicada al càncer. Fins a 5 professionals del centre van oferir el seu testimoni durant el dia, en una emissió que tenia com a lema, La investigació dona vida.

EArriola
CMontagut
JPlanas

La Dra. Edurne Arriola en una taula rodona sobre l'actualitat del tractament del càncer.

La Dra. Clara Montagut explica què és la biòpsia líquida.

La musicoteràpia amb el testimoni de l'Esther, una pacient, i el Dr. Josep Planas.

MMartinez

El Dr. Joan Albanell explica com una pacient emprenedora amb càncer de mama pot ajudar a millorar el tractament de la malaltia.

La Dra. María Martínez explica en què consisteix la immunoteràpia.


I també...

L'Hospital del Mar va col·laborar amb l'acte La Barceloneta amb La Marató, organitzat per l'escola Alexandre Galí i el CAP Barceloneta amb la realització d'una exposició que explica l'origen d'aquesta malaltia, els tractaments i la recerca que es fa a l'Hospital i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques.

ExpoCancer

L'oncòleg Àlvaro Taus participa en l'edició número 30 de la revista Món Marató que edita La Fundació La Marató per parlar de càncer de pulmó i de les opcions de tractament. Amb aquesta publicació es dóna àmplia informació del contingut del programa La Marató, de la campanya de sensibilització, dels resultats econòmics obtinguts i de la gestió dels recursos recaptats.

JVidal
MaratoInvestigadors
ElsMatins

Vídeo divulgatiu de La Marató per a estudiants de secundària amb la Dra. Joana Vidal.

La Dra. Edurne Arriola i la Dra. Beatriz Bellosillo al programa La Marató dels investigadors.

La Dra. Clara Montagut al programa Els Matins.

ElsMatins
CatalunyaInformacio

La Dra. Beatriz Bellosillo a Catalunya Ràdio parlant de la biòpsia líquida.

El Dr. Lluís Fumadó a Catalunya Ràdio parlant de la tècnica de gangli sentinella en càncer de pròstata.


La Dra. Enriqueta Barrera i la Dra. Anna Oliveras, Premis a l’Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona

trasplantament

Les dues professionals reben així un reconeixement a la seva tasca a l'Hospital del Mar. En aquesta edició han estat premiats 51 metges i metgesses i quatre equips assistencials de les comarques de Barcelona. Els premiats, seleccionats per un jurat constituït per metges i metgesses de reconegut prestigi, destaquen pel seu recorregut professional, l'honestedat, el compromís, l'altruisme i la integritat.


En marxa un programa per promoure l’exercici físic com a factor de protecció de recaigudes en dones amb càncer de mama

L'Hospital del Mar, la Fundació Claror i la Fundació Amics de l'Hospital del Mar han posat en marxa el programa que té una duració d'un any on les participants gaudiran d'un seguiment personalitzat per adaptar l'activitat a les seves necessitats i possibilitats. Els objectius específics de l'activitat són la disminució dels nivells de fatiga, ajudar a mantenir el pes i millorar el sistema immunitari. A la vegada, millorar l'estat físic, el de les cicatrius i la pell i prevenir possibles complicacions derivades del tractament, com ara el limfedema. Una vida activa és un factor protector de recaigudes en pacients amb aquesta patologia.

GangliSentinellaProstata

Demostrem que la laparoscòpia redueix la mortalitat en la cirurgia del càncer de pàncrees

El Servei de Cirurgia General ha realitzat el primer estudi al món que demostra els avantatges de l'extirpació del cap del pàncrees (duodenopancreatectomia cefàlica) per laparoscòpia respecte a la tècnica tradicional, la via oberta. Les complicacions postoperatòries es redueixen a la meitat, la mortalitat es redueix a zero comparada amb la registrada al conjunt de Catalunya (6%), i l'estada hospitalària dels pacients és de 3,5 dies menys a l'hospital. El centre és pioner en el desenvolupament d'aquesta tècnica quirúrgica mínimament invasiva per abordar el càncer de pàncrees i altres tumors de la via biliar i el duodè.

LaraPijuan

Èxit de la missió humanitària de professionals de l’Hospital del Mar a Zanzíbar

sindromeDown

La segona missió de professionals de l'Hospital del Mar a l'illa de Zanzíbar (cinquena a l'Àfrica), a Tanzània, va acabar el passat 10 de desembre amb una valoració molt positiva. La tasca dels 7 professionals del centre que hi han participat ha permès realitzar 25 intervencions amb èxit a pacients de diverses edats (el més petit tenia 3 mesos) amb diverses patologies (hidrocefàlia pediàtrica, estenosis invalidants, discopaties...). A més, es va valorar la situació de més mig centenar de malalts per escollir els que realment necessitaven una cirurgia urgent.

ODSZanzibar

L’estrès emocional fa madurar en excés el cervell dels psicòpates

Així ho revela la revisió més exhaustiva realitzada fins ara dels estudis publicats en aquest camp. L'article, dirigit pel Dr. Jesús Pujol, revela que el cervell dels psicòpates presenta indicis d'una hipermaduració durant la infantesa, fet que els protegeix del patiment, però dificulta que gestionin les seves emocions. Tot i això, són plenament conscients dels seus actes. Una altra conclusió destacada de l'estudi és la semblança entre el cervell d'aquestes persones i el de les persones que consumeixen esteroides durant un llarg període de temps.

JesusPujol

“Ballar per moure’s”, compromesos amb la gent gran de la Barceloneta

TOP20

En el marc del Programa de Compromís Social de l’Escola Superior d’Infermeria del Mar, s’ha iniciat un nou projecte emprant la metodologia pedagògica d’Aprenentatge – Servei. Les alumnes participants han dissenyat i organitzat un taller de ball per promocionar l'activitat física, l'estimulació cognitiva i afavorir les relacions intergeneracionals, adreçat a persones residents als Habitatges amb Serveis per a la Gent Gran Barceloneta. El taller finalitzarà el mes de maig.


9 de cada 10 dones addictes a drogues injectades pateixen també una altra patologia psiquiàtrica

És l’anomenada comorbiditat o patologia dual, és a dir, tenir, a banda de l’addicció a drogues, una segona malaltia d’origen psiquiàtric. D’aquestes, el trastorn més habitual és la depressió (la pateixen el 76% de les dones que han participat en l’estudi), l’ansietat (el 54%) i l’estrès posttraumàtic (el 52%). A més, 7 de cada 10 també pateixen violència de parella, fet que incrementa les possibilitats de presentar un trastorn d’estrès posttraumàtic. El treball ha rebut un dels premis de l’European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction, com una de les millors investigacions clínico-epidemiològiques realitzades en el camp de les drogues il·legals.

GConesa

Vostè té la possibilitat d'exercitar els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició reconeguts en la normativa de protecció de dades, presentant la petició per escrit i amb còpia del DNI o document acreditatiu equivalent, a la Gerència del Consorci Parc de Salut Mar de Barcelona, adreça Pg. Marítim 25-29, 08003 Barcelona.

peu1

Si desitja donar-se de baixa d'aquest butlletí fes clic en el següent enllaç: Baixa

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -