Si no pot veure bé aquest newsletter fes click aquí

 
capcalera
 
repor
 

Onades de solidaritat

 

Un 24% de la població de l’Estat col·labora amb una entitat social, sigui com a voluntari o amb donacions econòmiques, una xifra molt allunyada del 50% de mitjana a la resta del continent. Això vol dir que a casa nostra som menys solidaris? No és així, però encara queda molt camí per recórrer en un camp en el qual les coses estan canviant.

 

 

El Dr. Jesús Lafuente, nomenat acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Europea de Doctors

 
trasplantament
 

El Dr. Jesús Lafuente, director de la Unitat Funcional de Cirurgia de la Columna Vertebral, ja és acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Europea de Doctors. El neurocirurgià de l'Hospital del Mar va accedir a aquesta distinció el passat 4 d'octubre, amb un discurs d'ingrés en el qual va repassar la història i l'actualitat de la seva disciplina, amb el títol De la neurocirugía mística de antigüedad, a los retos que afrontan en el siglo XXI. Los cambios de paradigma según la evolución de la Neurocirugía en el tiempo. La resposta va anar a càrrec del Dr. Luis Carrière Lluch, Doctor en Odontologia.

 

 

Posem en marxa un dispensari virtual per atendre pacients amb apnea del son

 

La Unitat Multidisciplinària de la Patologia del Son és pionera a l'Estat en control virtual dels pacients, gràcies als nous equips instal·lats a casa dels malalts que permeten el seguiment a distància dels tractaments. Els especialistes poden controlar des de l'Hospital el seguiment del tractament que fan els pacients, modificar-lo o detectar si l'equip presenta algun problema. Aquest sistema permet als pacients estalviar-se entre el 40 i el 50% de les visites hospitalàries. La iniciativa es va posar en marxa aquest estiu i ja se'n beneficien una vuitantena de pacients.

 
GangliSentinellaProstata
 

 

El projecte NEFROMAR rep un dels premis als Millors Projectes de Coordinació i Integració de la Sanitat Catalana

 

El projecte de col·laboració entre l'Hospital del Mar i l'atenció primària en el camp de les malalties renals cròniques, el NEFROMAR, ha estat reconegut com un dels 6 més destacats entre els presentats a la primera edició dels Premis als Millors Projectes de Coordinació i Integració de la Sanitat Catalana, atorgats per la Societat Catalana de Gestió Sanitària. Es tracta d'una iniciativa que potencia el treball en equip entre els especialistes de l'Hospital i els de l'atenció primària, amb l'objectiu d'establir dinàmiques de treball que permetin oferir la millor atenció i seguiment als pacients amb aquest tipus de patologia.

 
LaraPijuan
 nbsp;

 

Identifiquem per primera vegada un gen vital en la recuperació després de patir un ictus

 
sindromeDown
 

Tenir unes variants específiques al gen PATJ predisposa a una pitjor recuperació d'un ictus isquèmic. 7 de cada 10 pacients amb aquestes variants pateixen seqüeles greus tres mesos després de l'infart cerebral, és a dir, queden en una situació de dependència, davant menys de la meitat dels pacients que no presenten aquestes variants. Es tracta de la recerca més important realitzada fins ara en el camp de la genètica i el pronòstic de l'ictus, i la primera que es publica, amb dades de més de 2.000 pacients i 12 centres internacionals implicats.

 

 

En marxa el projecte formatiu l'"Escola de cures: tenim cura de tu" amb l'Ajuntament de Barcelona

 

El passat 14 de novembre es va celebrar la sessió de treball inaugural del programa formatiu "Escola de Cures: tenim cura de tu", que neix com una col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Bonanova de FP Sanitària i la Fundació Bonanova. L’objectiu és crear un projecte formatiu per millorar les competències professionals dels treballadors/res familiars de l'Ajuntament de BCN per assegurar una òptima intervenció assistencial dels usuaris dependents en el domicili.

 
 
ODS_CicleBiblioteques
 

 

Pioners en el tractament dels residus de quiròfan

 
TOP20
 

L'Hospital del Mar acaba d'incorporar al seu bloc quirúrgic, i en el futur, al de l'Hospital de l'Esperança, el nou dispositiu de tractament de residus Serres Nemo (Izasa Hospital), que permet el buidatge de les bosses d'aspiració dels quiròfans de forma segura per als professionals i respectuosa amb el medi ambient. Aquest nou sistema, que s'instal·la per primera vegada a un centre hospitalari de l'Estat, garanteix el tractament dels residus continguts dins les bosses, que fins ara s'havien de dipositar en contenidors especials i enviats a incineració. La mesura segueix la línia de treball i el compromís assumit pel Parc de Salut Mar per enfortir la seva responsabilitat social.

 
 

 

Els pacients premien un projecte de formació impulsat pel personal d’infermeria del servei de Nefrologia en col·laboració amb ACIN

 

El programa de formació per a pacients amb malaltia renal avançada de l'Associació Catalana d'Infermeria Nefrològica (ACIN) engegat per l'equip d'infermeria del Servei de Nefrologia de l'Hospital del Mar, ha rebut el reconeixement de l'associació de pacients Fundación Renal ALCER España.
La iniciativa DOTZE MESOS per aprendre a cuidar-se amb l'ACIN, vol oferir als pacients que ja estan a la fase avançada de la malaltia la formació necessària per entendre la seva situació i tenir cura de si mateixos. És una de les primeres vegades que un treball impulsat per professionals de la infermeria rep un reconeixement per part d'una entitat que representa els pacients.

 
GConesa
 
ODS_EducacioSalut
 

 

Vostè té la possibilitat d'exercitar els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició reconeguts en la normativa de protecció de dades, presentant la petició per escrit i amb còpia del DNI o document acreditatiu equivalent, a la Gerència del Consorci Parc de Salut Mar de Barcelona, adreça Pg. Marítim 25-29, 08003 Barcelona.

 
peu1
 

Si desitja donar-se de baixa d'aquest butlletí fes clic en el següent enllaç: Baixa

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -