Si no pot veure bé aquest newsletter fes click aquí

capcalera
repor

Un Hospital ple d’art

A l’Hospital del Mar s’amaguen una vintena d’obres d’art, herència de l’Hospital Olímpic. És el projecte ‘Art i Sanitat’, que 26 anys després encara perviu. Us convidem a trobar-les!

L’estiu del 1992 va canviar la ciutat de Barcelona. I també l’Hospital del Mar. Durant tres setmanes, es va convertir en l’Hospital Olímpic, una oportunitat única que va impulsar una profunda reforma del recinte i de l’activitat del centre. El seu llegat encara és visible, i en més d’una forma.


Viatjarem a Zanzíbar en missió humanitària

trasplantament

Portar l'esperança a pacients que no en tenen. Aquest és l'objectiu de la missió que, entre el 30 de novembre i el 10 de desembre, portarà a 7 professionals de l'Hospital del Mar a l'illa de Zanzíbar, a Tanzània, per col·laborar amb els professionals de l'Hospital Mnazi Mmoja en el tractament de malalts tributaris de neurocirurgia. La missió, liderada pel Dr. Jesús Lafuente, metge del servei de Neurocirurgia, la valora com “una experiència molt positiva, fem convivència entre els professionals que hi participem i, a més, estem ajudant a la gent del país”.

ODS

Ultrasons per obrir les artèries coronàries en pacients inoperables

L'Hospital del Mar és el primer centre de Catalunya que incorpora la litoplàstia coronària per tractar la cardiopatia isquèmica. La tècnica utilitza ultrasons per estovar les plaques de calç que provoquen l'obstrucció de les artèries i així es pot introduir l'stent, la pròtesi que obre definitivament el pas de la circulació sanguínia. La litoplàstia coronària es pot utilitzar en pacients descartats per ser tractats amb cirurgia o altres tècniques. Habitualment són persones d'edat avançada o en hemodiàlisi, que ara es poden beneficiar d'aquesta alternativa.


L'Escola Superior d'Infermeria del Mar obté el Premi Responsabilitat Social Universitària de la UPF

sindromeDown

El premi atorgat al projecte "Aprenem a viure amb salut", liderat per la professora Montse Montiel, es desenvoluparà durant el curs 2018-2019. El projecte consisteix en realitzar un diagnòstic de salut i planificar i executar diferents intervencions amb l’objectiu d’empoderar, en la promoció, la prevenció i l’autocura, els i les residents del Centre residencial per a joves sense llar Maria Feixa de Barcelona.


1 de cada 10 universitaris espanyols ha tingut pensaments suïcides en el primer any de carrera

Aquestes dades s'extreuen del projecte UNIVERSAL (Universitat i Salut Mental) que ha estudiat els factors associats a la salut mental en els joves que inicien els estudis universitaris, a més d'identificar aquells factors que promouen la salut mental o que la posen en risc. L'estudi mostra que les relacions positives amb els iguals i un entorn familiar positiu durant la infantesa són factors protectors dels pensaments suïcides i permet oferir atenció precoç més eficaç.


El president Torra i la consellera Vergés visiten el Centre de Salut Mental Infantojuvenil i d'Adults
del CAP La Mina

El passat 13 de setembre van visitar les noves instal·lacions del Centre de Salut Mental Infantojuvenil (CSMIJ), el Centre de Salut Mental d'Adults (CSMA) i també el Centre d'Atenció a les Addiccions (CAS) Extracta-La Mina, gestionats per l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD-PSMAR). Entre tots tres atenen més de 1.000 pacients, entre infants i adolescents i adults i realitzen més de 4.000 visites a l'any. Olga Pané, gerent del PSMAR, i Víctor Pérez, director de l'INAD, van estar a la inauguració. També van participar l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau; el director gerent de l'Institut Català de la Salut, Josep M. Argimon; el gerent del Consorci Sanitari de Barcelona, Jaume Estany.


Ioga per al càncer d'ovari

L'equip de la Unitat Funcional de Càncer Ginecològic de l'Hospital del Mar i la Fundació Amics de l'Hospital del Mar han programat una masterclass de IOGA el dia 7 d'octubre a la platja de Sant Sebastià (Barceloneta), per tal d'augmentar el coneixement sobre el càncer d'ovari, per promoure'n la investigació i sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de millorar-ne el diagnòstic i el tractament. Per participar en la masterclass de ioga només cal fer una inscripció de 10 € clicant aquí, és la teva aportació per a que avanci la investigació de la malaltia.

GConesa
ODS

En marxa la primera Unitat de Cardio-Oncologia de Catalunya

L’Hospital del Mar és el primer centre català en posar en marxa una Unitat Funcional de Cardio-oncologia per fer el seguiment dels pacients oncològics amb risc cardiovascular. La nova unitat està formada per professionals dels serveis de Cardiologia, Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica i Hematologia. Els seus objectius són el control dels factors de risc cardiovascular, detectar el dany cardíac secundari de forma precoç i iniciar el tractament cardíac per aconseguir que el cor es recuperi del possible dany rebut pels tractaments utilitzats contra el càncer.


Vostè té la possibilitat d'exercitar els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició reconeguts en la normativa de protecció de dades, presentant la petició per escrit i amb còpia del DNI o document acreditatiu equivalent, a la Gerència del Consorci Parc de Salut Mar de Barcelona, adreça Pg. Marítim 25-29, 08003 Barcelona.

peu1

Si desitja donar-se de baixa d'aquest butlletí fes clic en el següent enllaç: Baixa

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -