Si no pot veure bé aquest newsletter fes click aquí

 
 
repor
 

Formació d’excel·lència al costat del MAR

 

El mes de juny és un mes destacat en l’activitat dels hospitals i centres sanitaris, és un mes en el que el protagonisme l’acaparen els més joves de la casa, els estudiants. És el mes de les graduacions, de l’entrada plena a la professió. Per aquest motiu i per destacar la tasca que suposa la docència, hem volgut dedicar-li un reportatge per fer més propera i visible aquesta fonamental activitat en la vida quotidiana dels hospitals.

El Parc de Salut Mar és una institució única en molts aspectes. Assistència d’alt nivell i qualitat, recerca pionera per oferir els millors tractaments als pacients, i una oferta docent singular. Cap institució, pública o privada, ofereix un ventall tan ampli de possibilitats en aquest camp. Un grau de Medicina interuniversitari, una escola d’infermeria, un institut de formació professional, graus universitaris, màsters de postgrau, formació sanitària especialitzada i per als professionals del mateix PSMAR. La docència representa un capital estratègic i un element central en la gestió del coneixement i en la promoció del prestigi com a institució.

 

 

Membres de l’ENCALS, la Xarxa Europea de Centres en el tractament de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica

 
trasplantament
 

L'entrada a l'ENCALS permetrà als professionals de la Unitat Multidisciplinària d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) de l'Hospital del Mar tenir accés a assajos terapèutics i compartir experiències amb altres centres del continent. Això, a la vegada, pot permetre als pacients del centre tenir accés a noves oportunitats terapèutiques. L'Hospital del Mar és el segon centre català en ser admès en aquesta entitat, una de les poques xarxes internacionals que existeix al món en aquest camp, i és un reconeixement a la recerca i a la feina ben feta a la unitat.

 

 

La diabetis incrementa el 70% el risc de morir de les dones després de patir un ictus

 

Dona, diabetis i ictus. Una mala combinació, segons revela un recent estudi que ha trobat una clara relació entre aquests tres factors i la mortalitat cinc anys després de patir un ictus isquèmic. Els resultats indiquen que les dones diabètiques presenten un increment del risc de mort als 5 anys de l'ictus del 72%, davant el 22% en els homes que presenten la mateixa combinació de patologies.

 
 

 

Èxit de participació en la 4ª Marxa Nòrdica
solidària del PSMAR

 
sindromeDown
 

Més de 160 inscrits van completar el passat 10 de juny els 11 km de la 4a Marxa Nòrdica del PSMAR pel litoral barceloní i espais emblamàtics de la nostra ciutat amb l'objectiu de promoure hàbits saludables, com la deshabituació tabàquica, i recaptar fons per al projecte “Un Respir al càncer” de la Fundació Amics de l’Hospital del Mar. La marxa va ser organitzada per la Comissió Hospitals lliures de Fum, el programa La Mar de Saludable i la Fundació Amics de l’Hospital del Mar.

 
RSC3
 

 

Radioteràpia intraoperatòria per tractar el càncer de mama al quiròfan

 

Permetrà tractar amb radiació la zona afectada directament al quiròfan, durant la intervenció quirúrgica per extreure el tumor. Aquesta tècnica té el mateix nivell d'èxit que la convencional, però presenta com a avantatge una menor duració del tractament i, a més, evita irradiar altres zones del cos no afectades. Abans de la incorporació d’aquesta tècnica, la pacient després del seu pas per quiròfan, havia d’esperar tres setmanes per començar el tractament radioteràpic, que podia durar sis setmanes i consistia en sessions de 20’. Ara, en total, només ha de passar 12 hores a l’hospital abans de marxar a casa.

 
 

 

Inaugurem la reforma de la Unitat d’Hospitalització 5-Patologia Dual del Centre Dr. Emili Mira

 
 

Els treballs han servit per millorar l’espai en resposta a les demandes dels malalts i els seus familiars i serveixen per millorar els serveis que s’hi ofereixen, així com per aconseguir un ambient més lluminós i agradable. Les obres formen part d’un procés de reforma més ampli del Centre Dr. Emili Mira, com explica el seu director, Víctor Frías: “La reforma és la primera d’altres que s’han de fer fins a aconseguir millorar les condicions ambientals de les diferents unitats d’aguts de salut mental”.

 

 

Som primera elecció per als MIR a Catalunya en les especialitats de Nefrologia, Aparell Digestiu, Obstetrícia Ginecologia i Medicina Preventiva
i Salut Pública

 

Aquest any, de nou, s'han cobert totes les places que s'oferien, 62, i a més, el nombre d'especialitats escollides en primera, segona o tercera opció han estat 12. Els residents al PSMAR destaquen com un dels seus principals atractius la seva proximitat a la universitat i al Parc de Recerca Biomèdica, on se situa l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM). També la innovació en eines informàtiques docents i l'elevat nivell dels tutors.

 
GConesa
 

 

Premis La Mar de Saludable, un reconeixement a les millors pràctiques saludables del PSMAR

 
 

L'acte de lliurament de premis es va celebrar el passat 31 de maig, coincidint amb el Dia Mundial contra el Tabac.Es van premiar tres categories: les millors propostes saludables ja en marxa, les millors iniciatives a desenvolupar i les experiències de professionals exfumadors. Per al lliurament dels premis vam comptar amb la presència d'empreses de l'entorn amb els quals compartint projectes saludables.

 
ODS
 

 

L’Associació Front Marítim Barceloneta col·labora amb la recerca en càncer de mama de l'Hospital del Mar

 

L'entitat va lliurar a la Fundació Amics Hospital del Mar la recaptació de la seva campanya de micromecenatge, #1000raons. Aquesta aportació servirà per potenciar la recerca en càncer de mama a l'Hospital del Mar i el seu centre de recerca, l'IMIM. La recerca se centrarà en un dels tipus de càncer de mama més agressius i que afecta pacients més joves, el triple-negatiu. Una patologia a la qual ara no es disposa de dianes terapèutiques i en què la immunoteràpia pot donar una nova esperança a les pacients.

 
 

 

Vostè té la possibilitat d'exercitar els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició reconeguts en la normativa de protecció de dades, presentant la petició per escrit i amb còpia del DNI o document acreditatiu equivalent, a la Gerència del Consorci Parc de Salut Mar de Barcelona, adreça Pg. Marítim 25-29, 08003 Barcelona.

 
peu1
 

Si desitja donar-se de baixa d'aquest butlletí fes clic en el següent enllaç: Baixa

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -