No veus bé aquest email? Obre'l al teu navegador

Voluntaris per la ciència
Parlem amb les persones anònimes que participen als estudis i assaigs i fan que el coneixement avanciSón ciutadans anònims, de vegades malalts i d’altres completament sans, que accepten a participar en els estudis que metges i investigadors posen en marxa per a provar les seves hipòtesis o avaluar un nou fàrmac prometedor i fer avançar la ciència, fent que la medicina pugui curar o garantir el benestar de més persones. Ho fan de forma totalment altruista, sovint acceptant molèsties, controls i proves.

Vols saber perquè ho fan i com funcionen aquests estudis i assaigs clínics?20 anys de la Unitat d'Arítmies
de l'Hospital del Mar

Per commemorar aquesta data, el 23 de febrer es celebrarà una jornada on participaran especialistes en Electrofisiologia Cardíaca reconeguts a nivell mundial.

En aquests 20 anys d’activitat s’han realitzat prop de 4.000 ablacions, més de 1.600 estudis electrofisiològics i implantat més de 4.500 dispositius intracardíacs. També s’ha desenvolupat una activitat científica amb més de 40 articles publicats en revistes amb factor d’impacte. Tot això ens ha convertit en la tercera Unitat d’Arítmies de Catalunya, pel que fa el volum d’ablacions, i entre les quinze primeres de l’Estat Espanyol
.


L’obesitat i el sobrepès multipliquen la possibilitat de patir càncer o una malaltia cardiovascular

És la conclusió de l'estudi FRESCO (Funció de Risc Espanyola d'esdeveniments Coronaris i Altres) que ha analitzat el seguiment durant 10 anys de 54.446 persones de 7 comunitats autònomes.

Els resultats de l'estudi són clars. L'epidèmia de l'obesitat colpeja més les dones. Així, les dones obeses tenen 5 vegades més risc de patir una malaltia cardiovascular i 12 vegades més possibilitats de desenvolupar un càncer que les que tenen un pes normal. Si tenen sobrepès, encara que no arribin a l'obesitat, es manté un increment del risc del doble de possibilitats en el cas de les patologies cardiovasculars, i quatre vegades més en les oncològiques.


Només 1 de cada 10 pacients amb trastorns d’ansietat reben el tractament adequat

Els resultats obtinguts suggereixen la necessitat de millorar el reconeixement dels trastorns d'ansietat i la qualitat del seu tractament.

El resultat, sobre una mostra de més de 51.500 individus de 21 països diferents, revela que la prevalença de l'ansietat és del 10%. D'aquests només el 27,6% van rebre algun tipus de tractament i només en el 9,8% dels casos es considera que aquest va ser l'adequat. És la primera vegada que un estudi descriu el buit de tractament en trastorns d'ansietat a nivell mundial.


La nova Unitat d'Hospitalització Domiciliària de l'Hospital del Mar (HADMar) donarà atenció en el domicili a pacients derivats d'Urgències, Hospitals de Dia i Centres d'Atenció Primària

S’iniciarà l’atenció i el tractament en el seu domicili, sense que hi hagi un període previ d'ingrés en hospitalització convencional.

Durant l’hospitalització a domicili, els pacients rebran la visita diària del metge i la infermera i se li realitzaran les mateixes proves i tractaments que li farien en un hospital. A més, el pacient disposarà d’un número de telèfon directe per comunicar-se amb ells, en horari de matí i tarda.


L’Hospital del Mar lidera els resultats dels tractaments en casos d’ictus agut a Catalunya

Segons dades de l'any 2016 auditades pel Pla director de la malaltia vascular cerebral de Catalunya.

L'Hospital del Mar va ser el centre amb una menor mortalitat al cap de 3 mesos entre els centres terciaris que tracten casos d'ictus per via intravenosa. La mortalitat va ser de només el 6%. A la vegada, va ser el segon hospital en relació amb una bona la recuperació funcional dels pacients, situada en el 61% dels casos.


L’Institut Bonanova de FP Sanitària col·labora amb Metges del Món i la Universitat de Barcelona per reduir les desigualtats socials en salut

El projecte, finançat per l’Ajuntament de Barcelona, es durà a terme al districte de Ciutat Vella.

Es realitzaran tallers i s’elaboraran materials educatius (vídeos, cartells, etc) amb l’objectiu de fer visibles els determinants de la salut (biologia humana, entorn físic i socioeconòmic, estil de vida i serveis sanitaris) que influeixen en el benestar i accés als serveis sanitaris. Alhora es pretén sensibilitzar sobre la importància de conèixer-los i detectar-los per afavorir intervencions de caràcter sociosanitari i/o educatives adequades i sensibles a les desigualtats socials, prioritzant aquelles persones o col·lectius més vulnerables que estan en situació d’exclusió social.


Vostè té la possibilitat d'exercitar els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició reconeguts en la normativa de protecció de dades, presentant la petició per escrit i amb còpia del DNI o document acreditatiu equivalent, a la Gerència del Consorci Parc de Salut Mar de Barcelona, adreça Pg. Marítim 25-29, 08003 Barcelona.

Si vols donar-te de baixa d'aquest butlletí, fés click al següent enllaç: Baixa

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -