No veus bé aquest email? Obre'l al teu navegador

Projectes Estrella

La Qualitat, ben entesa, les idees dels professionals per a millorar la qualitat que oferim als pacients.Parlar de qualitat assistencial pot semblar parlar d’un concepte abstracte, llunyà i inabastable, però el que han demostrat els “Projectes Estrella” del Parc de Salut MAR, que van néixer l’any 2005, durant aquests anys és que la qualitat comença per petits canvis molt concrets que fan que tot un procés rutlli d’una altra manera, incorporant la percepció del malalt i sense aferrar-se a les rutines
.

Ens ho expliquen amb detall Maria Sala, del Servei d'Epidemiologia i Avaluació i els responsables de projectes Santos Martínez, Mar Vernet, Laura Visa i Maria Pi-Figueras.


El grau en Medicina (UAB-UPF) impartit a l’Hospital del Mar ha aconseguit el segon lloc en els resultats de l'examen MIR i la tercera posició amb la nota d’accés més alta a la universitat

El Grau en Medicina compartit UAB-UPF, impartit a l’Hospital del Mar, ha estat el segon de l’Estat Espanyol en els resultats del MIR.

Segons els índexs publicats pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, els nostres estudiants han aconseguit col·locar-se en la segona posició en la prova selectiva 2016-2017 dels aspirants a metges. Al mateix temps, aquest Grau s’ha enfilat 15 posicions en només un any i ha aconseguit la tercera posició amb la nota d’accés més alta a la universitat, un 12,840, segons les dades de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat.


Hospital de la Família Olímpica, 25 anys d'una fita històrica per a l'Hospital del Mar

Durant la celebració dels Jocs, l'hospital va atendre un total de 954 pacients, tot i que 24.655 eren els membres de la Família Olímpica que tenien accés gratuït als serveis sanitaris.

"Quan l'Hospital va saber que es demanava per a la ciutat de Barcelona l'organització de les Olimpíades, en una trobada de metges vam pensar que podria ser una bona oportunitat per donar un salt endavant. En una reunió informal vam redactar una carta en què demanàvem al llavors alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, ser l'hospital olímpic en cas de ser escollida la capital catalana. Aquella mateixa nit la vam dipositar a la bústia de casa seva.... No sé si va ser aquesta iniciativa o si ja estava previst pel fet que la Vila Olímpica fos aquí al costat, però el cert és que vam esdevenir, efectivament, l'hospital de referència dels Jocs. Sens dubte era una fita en la història de l'Hospital del Mar", explica el Dr. Pere Benito, actual cap del servei de Reumatologia, i coordinador de l'assistència a la Família Olímpica a l'Hospital del Mar l'any 1986.

A més, us regalem el capítol "L’hospital de la família olímpica i paralímpica de 1992" del llibre de Daniel Venteo Barcelona i l’Hospital del Mar, d'on hem extret aquesta cita. Si ho desitgeu també podeu adquirir el llibre en el web de la Fundació Amics de l’Hospital del Mar.

També podeu veure el Making off i anunci “l’Hospital Olímpic 1992”:

video

Descobert un mecanisme immunològic clau en la regulació de la flora intestinal

Es constata per primera vegada que la immunoglobulina M (IgM) secretada per l'intestí humà actua per mantenir la diversitat i equilibri de la flora intestinal o microbiota.

Investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) han demostrat que la immunoglobulina M forma part d'un sistema de memòria immunològica, mitjançant el qual el nostre organisme és capaç de reconèixer i adaptar al seu entorn microbià i que a més participa activament en la inclusió i el manteniment de microorganismes beneficiosos per a la nostra salut.


Científics desenvolupen un model matemàtic per localitzar el focus de les crisis epilèptiques

La localització objectiva del focus epilèptic permet optimitzar les estratègies quirúrgiques, delimitant més bé l'àrea de resecció i reduint la possibilitat d'errades.

L'estereoelectroencefalografia (SEEG, pel seu acrònim anglès) és una tècnica que permet registrar l'activitat elèctrica de la zona cerebral en què es produeix la crisi epilèptica gràcies a uns microelèctrodes que s'implanten al cervell. Mitjançant un algorisme matemàtic que tradueix els registres que s'obtenen amb l'SEEG a dades numèriques, de les quals s'obté una imatge que se superposa a la de la ressonància magnètica del pacient, i així es localitza el focus epilèptic.


Reforcem l’atenció oncològica a pacients amb càncer cutani d’elevada complexitat

L’Hospital del Mar posa en marxa una unitat especialitzada en càncer cutani.

La Unitat integra i optimitza tot el circuit d'atenció als pacients afectats d'un tumor de pell. Amb aquesta iniciativa es preveu agilitzar el diagnòstic i accelerar el tractament del càncer sobre la base d'un equip transdisciplinar, però, sobretot, oferir als pacients un procediment integral des del moment del diagnòstic fins al seguiment final de la malaltia.


Vostè té la possibilitat d'exercitar els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició reconeguts en la normativa de protecció de dades, presentant la petició per escrit i amb còpia del DNI o document acreditatiu equivalent, a la Gerència del Consorci Parc de Salut Mar de Barcelona, adreça Pg. Marítim 25-29, 08003 Barcelona.

Si vols donar-te de baixa d'aquest butlletí, fés click al següent enllaç: Baixa

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -