No veus bé aquest email? Obre'l al teu navegador


compodpo3

Entrevista a Marian Chavarria: formant persones i promocionant professionals.


El proper dia 3 d’Abril el Consell Català de Formació Professional lliurarà els Premis a la trajectòria individual, que distingeix persones que han desenvolupat tasques destacables pel seu significat, valor, dedicació, adequació al mercat de treball, docència, innovació, gestió i metodologia.

Entre els sis premiats d’enguany està la Marian Chavarria, Directora de l’Institut Bonanova de Formació Professional Sanitària del Parc de Salut Mar (PSMAR) qui, a més, tindrà el privilegi de parlar en nom de tots els premiats.

En aquesta entrevista ens explica una mica més de la seva apassionada forma de veure i de viure el món de la formació professional sanitària.A la recerca del mapa definitiu del cervell

Gràcies al suport de l’Obra Social “la Caixa”, s'està desenvolupant el projecte Sylvius, liderat pel Dr. Gerard Conesa, Cap del Servei de Neurocirurgia de l'Hospital del Mar. Es tracta d'una plataforma de realitat augmentada en tres dimensions i estereoscòpica que permetrà obtenir un complet "mapa" per navegar pel cervell.

La plataforma integrarà totes les tècniques de neuroimatge actuals i permetrà als cirurgians operar amb la màxima precisió i amb menys riscos. El Dr. Gerard Conesa va explicar les darreres novetats del projecte en el marc de cicle de conferències "El Futur de la medicina. Tres avenços significatius en investigació Biomèdica" que organitza CosmoCaixa.


Julio Pascual, nou Director
de l'Àrea Assistencial i mèdica del PSMAR
.

Aquest càrrec el compaginarà amb el de cap de servei de Nefrologia i director del programa de Trasplantament Renal de l'Hospital del Mar.

En l'actualitat és coordinador del Grup de Recerca en Nefropaties de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona, assessor per a temes de malaltia renal de l'Agència de qualitat AQUAS i membre del grup Kidney Disease Improving Global Outcomes (KDIGO) per a l'elaboració de guies internacionals de trasplantament renal.


Excel·lents resultats en la convocatòria del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS).

noti01

L'objectiu és estimular la recerca en l'àmbit dels hospitals i dels centres d'atenció primària de Catalunya.

El Departament de Salut ha publicat la
resolució provisional dels ajuts que atorgarà en el marc de la primera convocatòria del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) 2016-2020. L'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) ha aconseguit participar en 6 dels 13 grans projectes de recerca d'àmbit territorial finançats, actuant en 4 dels projectes com a coordinadors, amb un import total de casi 3 milions d'euros.


La bona comunicació també cura.

Aquest és el títol de la conferència inaugural que va impartir Antoni Bassas, periodista de llarga trajectòria i actualment integrant de l'equip directiu del diari Ara, en la XX Jornada de Càncer de Mama.

La Jornada, que organitza des de fa 20 anys el servei d'Epidemiologia i Avaluació de l'Hospital del Mar, es va centrar en la importància de la comunicació amb la pacient en tots els processos: el cribratge, el diagnòstic i el tractament i es va fer èmfasi en el balanç sobre beneficis i riscos i la necessitat que la dona participi en les decisions adoptades.


Parlen els protagonistes en la prevenció del càncer de còlon i recte de Barcelona.

Amb motiu del Dia Mundial contra el càncer de còlon i recte, el Programa de Detecció precoç de càncer de còlon i recte de Barcelona organitza una Jornada al Recinte Modernista de Sant Pau.

La Jornada, adreçada tant al públic en general com als professionals sanitaris interessats en aquest tema, comptarà amb la participació de tots els agents que implicats en el programa: oficina tècnica, farmàcia comunitària, infermeria, hospitals, atenció primària i, especialment, els participants en el programa. El càncer de còlon i recte és el segon càncer més freqüent entre les dones i el tercer entre els homes, i s’estima que es diagnostiquen 5.000 casos nous a Catalunya cada any.


Participem en la nova edició de
"Visita la recerca de La Marató"

Entre els mesos de març i juny, més de 500 persones coneixeran de primera mà alguns dels projectes que ha finançat La Marató amb els donatius recaptats en 25 edicions.

L’Hospital del Mar i l'IMIM participen mostrant un projecte de recerca en càncer de pulmó que coordina la Dra. Beatriz Bellosillo. La iniciativa va néixer el 2016 en el marc de la celebració dels 25 anys de La Marató de TV3 amb l'objectiu de retornar als ciutadans la solidaritat dipositada en La Marató i traduïda en més de 160 milions d'euros recaptats.


El PSMAR presenta la primera escala que quantifica la complexitat de la intervenció del Treball Social Sanitari.

Es va presentar en el marc de la celebració de la I Jornada de Treball Social del PSMAR el proppassat 17 de març.

Aquesta escala interrelaciona diferents factors determinants que afecten a la persona ingressada a l'hospital (socials i clínics) amb la intervenció del treballador social sanitari. La suma dels diferents factors determinarà un índex de complexitat de la intervenció social. El seu objectiu és conèixer les circumstàncies que afecten l'estada hospitalària i, per tant, gestionar millor els recursos que es disposen a l'alta.


Si vols donar-te de baixa d'aquest butlletí, fés click al següent enllaç: Baixa