No veus bé aquest email? Obre'l al teu navegador


compodpo3

Ètica a l'hospital:
la importància del pacient ben informat


El Dr. J. Felipe Solsona acaba d'editar el llibre “El pacient informat” (Ed. Alrevés), prologat pel precursor de la bioètica a Espanya Diego Gracia, per tractar els conflictes ètics més freqüents relacionats amb l'assistència sanitària.

Entre tots dos ens expliquen la necessitat de parlar de valors i d'ètica al món sanitari. Des d'oferir models per a un bon testament vital fins a la revisió de com funciona la donació d'òrgans, els assajos clínics o com plantejar la realització de proves de detecció precoç de malalties com el càncer de pròstata.Pacients preparats per entrar a quiròfan

L'Hospital del Mar ha implementat un innovador programa preoperatori per tal de reduir les complicacions i millorar la recuperació dels malalts oncològics.

El programa optimitza l'estat físic, nutricional i emocional del pacient d'alt risc abans de la intervenció per tal de reforçar-ne la capacitat funcional i millorar-ne la tolerància i la recuperació posterior, tot reduint els risc de complicacions i escurçant l'estada hospitalària. En el marc de la celebració del XXIV Simpòsium d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor es van presentar els resultats d'aquesta experiència, centrada majoritàriament en pacients oncològics.


La Dra. Lara Pijuan reconeguda entre els millors patòlegs joves segons la revista The Pathologist.

noti01

La revista digital mensual anglesa The Pathologist en el seu últim número inclou en el Power List de 2016: the "Rising Stars" of pathology a la citopatòloga i experta en patologia pulmonar responsable del projecte de Patologia Digital a l'Hospital del Mar.

Enguany, aquesta llista reconeix la tasca de joves patòlegs, i la Dra. Pijuan ha estat reconeguda pel seu paper en l'aplicació de la patologia digital a la pràctica diària, camp en el qual l’Hospital del Mar és pioner, i per la seva aportació en la immunoteràpia en el càncer de pulmó.


Per què la dieta mediterrània és cardiosaludable?

Es demostra el potencial terapèutic d'un patró alimentari com la dieta mediterrània tradicional sobre les funcions cardioprotectores del "colesterol bo".

Un estudi de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) conclou que seguir una dieta mediterrània rica en oli d'oliva verge ajuda a què les partícules que transporten el "colesterol bo" funcionin millor i preveu el desenvolupament de malalties cardiovasculars.


La immunoteràpia demostra per primera vegada més eficàcia que la quimioteràpia en el tractament del càncer de bufeta.

Feia mes de vint anys que no hi havia avenços significatius en el tractament del càncer de bufeta avançat.

L'estudi multicèntric internacional liderat per l’oncòleg Joaquim Bellmunt, director de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), demostra per primera vegada que la immunoteràpia perllonga la supervivència i la qualitat de vida dels pacients amb càncer de bufeta avançat quan el tractament inicial quimioteràpic amb cisplatí ja no funciona.


Gemma Robleda, professora de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar, guardonada amb el Premi de la Fundació Grünenthal en Dolor 2016.

El Premi reconeix els projectes més innovadors sobre dolor, tant en l'àmbit epidemiològic com experimental, farmacològic i clínic.

El premi en la categoria d'Investigació Clínica ha recaigut en l'estudi “Fentanyl as pre-emptive treatment of pain associated with turning mechanically ventilated patients: A randomized controlled feasibility study” que evidencia els beneficis de l'analgèsia preventiva en els pacients crítics.


Investigadors de l'IMIM participen al YoMo, el festival amb més de 20.000 estudiants inscrits del GSMA Mobile World Congress

Els centres que formen part del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) oferiran tallers i activitats als 20.000 estudiants inscrits al Yomo.

The Youth Mobile Festival: YoMo, el festival per a estudiants del GSMA Mobile World Congress, ofereix una oportunitat única per inspirar milers de joves i incentivar vocacions científiques. Investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) mostraran als estudiants com el big data i la bioinformàtica ens permet avançar en biomedicina.


Si vols donar-te de baixa d'aquest butlletí, fés click al següent enllaç: Baixa