No veus bé aquest email? Obre’l al teu navegador

obre'l al teu navegador
32

Desembre, 2015


Hem participat a la Marató de TV3

El passat 13 de desembre, la Marató de TV3, dedicada a recaptar fons per a la investigació sobre la diabetis i l’obesitat, va comptar amb la participació dels nostres endocrinòlegs Albert Goday i Juana Flores, així com de la pacient Carme Peris.

El dia 9 de desembre, i dins dels actes registrats a la Marató de TV3 i de l’Assaig clínic anomenat PREDIMEDplus, va tenir lloc a la Sala Marie Curie del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) una sessió enfocada a persones diabètiques o amb risc de patir aquesta malaltia. Investigadors del grup de recerca en Risc Cardiovascular i Nutrició de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) i de l’Hospital del Mar van fer una intervenció centrada en un estil de vida saludable, basat en una dieta mediterrània no calòrica i recomanacions d’activitat física.
Podeu veure aquí el vídeo de la intervenció del doctor Goday i de la Carme Peris i també el de la doctora Flores, parlant sobre l’índex de massa corporal, en aquest altre enllaç.


Hematopatologia d’alt nivell

El Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital del Mar és un dels dos centres europeus acreditats per la Societat Europa de Patologia per a rebre estudiants de la seva Beca Giordano. A partir de 2016 formarà els millors especialistes en Hematopatologia d’Europa en un entorn privilegiat que disposa d’infrastructures i professionals que constitueixen un àmbit d’aprenentatge, assistència i recerca totalment únic.


Nous biomarcadors permeten detectar la insuficiència renal crònica quan encara no presenta símptomes.

L’estudi, on han participat l’Hospital del Mar i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) com a únics centres de l’estat espanyol, ha estat publicat a la Journal of American Society of Nephrology, la revista més important en aquest camp.

Els resultats de l’estudi han proporcionat una sèrie de metabòlits associats a la funció renal i ha identificat nous i potencials biomarcadors que poden ser més eficaços que la creatinina (que és un marcador que adverteix del deteriorament de la funció renal quan aquesta ja ha disminuït en un 50%) per a valorar alteracions de la funció renal i detectar la insuficiència renal crònica en els estadis més inicials. A més, aquests marcadors tenen l’avantatge que no varien, com la creatinina, de variables com el sexe, l’edat o l´índex de massa corporal dels pacients.Telemedicina i insuficiència cardíaca: tot són avantatges

Tractar la insuficiència cardíaca amb telemedicina disminueix les complicacions clíniques i redueix el cost en més de 3.500 euros per pacient. Així ho demostra un estudi de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca.

L’estudi, dissenyat i coordinat des de l’Institut Hospital del mar d’Investigacions Mèdiques, en col·laboració amb l’Atenció Primària de la zona, demostra que els pacients que es telemonitoritzen a distància tenen menys complicacions i reingressos que els pacients només controlats presencialment. Els dos grups, tractats i controlats segons els mateixos protocols, van obtenir resultats molt diferents. Els pacients del grup de telemedicina van emprar tauletes tàctils i van fer ells mateixos el seu control de símptomes i l’enviament diari de les seves dades biomètriques (pes, freqüència cardíaca i pressió arterial), que revisava una infermera especialitzada. En el disseny de la solució tecnològica es van involucrar els propis metges, pacients i els enginyers de Telefónica Solutions SA.Exposició fotogràfica Still Life al Centre Dr. Emili Mira

El Centre Dr. Emili Mira acull fins al 31 de març una exposició fotogràfica de dues autores, la Pil Christoffersen i la Stefania Vara, amb imatges molt suggeridores de fruits en immersió.

Les dues autores, danesa i catalana, van coincidir en la seva formació a l’Escola Superior de Fotografia Grisart i han col·laborat en aquesta sèrie de fotografies que presenten bodegons barrocs amb un aspecte totalment contemporani. A “Still life” tot tipus de fruits i fruites, des de gerds a albergínies, carxofes o maduixes, entren en contacte amb el medi aquàtic produint imatges de frescor i canvis d’il·luminació que ens fan dubtar de si es tracta de naturaleses mortes o, pel contrari, encara vives.Nadal als centres del PSMAR

El Nadal és una ocasió per a desplegar entranyables activitats socials i culturals als centres del PSMAR i mostrar més que mai no només la més alta qualitat assistencial sinó també el tracte humà més proper. Molt bones festes a tots!

Les festes s’inicien a tots els centres amb la col·locació de guarniments, i amb el tradicional muntatge d’arbres de Nadal als vestíbuls, on també s’instal·len paradetes nadalenques. Des de l’avet de l’Hospital del Mar al del centre Dr. Emili Mira, guarnit amb manualitats fetes en les activitats terapèutiques orientades a la rehabilitació psicosocial. I, enguany, un arbre molt especial decora el centre Fòrum, a partir dels llibres donats pel Grup Editorial Penguin Random House. Perquè els llibres, com el que ha signat la passada setmana l’historiador Daniel Venteo, “L’Hospital del Mar i Barcelona”, són un referent per a nosaltres aquest Nadal. Tot i així, els protagonistes de les festes, els nens i nenes hospitalitzats a Pediatria, gaudiran d’activitats com el Caga Tió dels voluntaris de Creu Roja o rebran els regals dels tallers del Centre Dr. Emili Mira i del Club Júpiter, que els ha dedicat una bonica acció solidària. Finalment, el dia 6 de gener l’Hospital del Mar rebrà els Reis Mags, encarnats per professionals que participen voluntàriament en aquesta acció d’acompanyament, lliurant regals i somriures no només als infants sinó a tots els pacients hospitalitzats.Primer Torneig de golf solidari per l’artrosi

Va tenir lloc el dia 12 de desembre al Mediterranea golf & beach community de Tarragona amb la presència de famosos esportistes com l’Enric Masip i el Roberto Simon Marina.

Durant el torneig, que va comptar amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa i Lumine camps de golf, a més de l’Asociación Española de Seniors de Golf i de la Fundació Amics de l’Hospital del Mar, es van recaptar fons per al Laboratori de l’Artrosi de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM). L’artrosi és una malaltia que afecta a 10 milions de persones al nostre país i és una de les més limitants, però en canvi rep pocs ajuts públics per a la recerca. Aquestes iniciatives donen a conèixer i impulsen el finançament del Laboratori de l’Artrosi, una experiència única que reuneix reumatòlegs, biòlegs, psicòlegs, metges d’atenció primària i infermeres al voltant de la recerca, assistència i recerca sobre aquesta malaltia.David Iglesias, vicepresident de la Sociedad Española de Enfermería Neurológica (SEDENE)

David Iglesias, cap d’Unitat d’Infermeria de l’Hospital del Mar, ha rebut aquest nomenament en el marc del XXII Congrés Nacional de la SEDENE. Aquesta associació té com a objectiu el desenvolupament de l’atenció i cura del pacient neurològic, la seva família i el seu entorn.

Aquesta associació de professionals infermers, fundada l’any 1993 i membre de la Federació Mundial d’Infermers en Neurociències, reuneix professionals de tot l’Estat amb inquietuds per a aprofundir en la recerca, protocols, discussió de casos clínics, etcètera. Desenvolupa activitats docents i de recerca i compta amb un grup d’estudi neurovascular i un d’esclerosi múltiple. El David Iglesias, que fins ara era Tresorer de l’Associació, assumeix aquest nou càrrec i la corresponent major implicació en les decisions i gestió de la SEDENE.Alumnes de l’Institut Bonanova reben el premi al millor crèdit de síntesi de l’Associació Catalana de Tècnics en Imatge per al Diagnòstic (ACTEDI)

Els alumnes Yaiza Lama, Irene Gómez i Raquel Salas van rebre aquest reconeixement pel seu treball de síntesi que duia per títol “Estudi amb Ressonància Magnètica (RM) per somni natural”.

El lliurament del premi es va fer dins de la III Jornada Catalana d’Estudiants d’Imatge per al Diagnòstic. En aquesta Jornada, en la qual els estudiants de l’IES Bonanova participen activament, diferents professionals de prestigi imparteixen ponències per a donar a conèixer als estudiants la situació actual de la Radiologia convencional, la Tomografia computeritzada, la Ressonància Magnètica, l’Ecografia o la Medicina Nuclear.Acte d’entrega de la recaptació d’Apropant distàncies, apropant capacitats.

Els nedadors Carles Céspedes, Fer Espina i David Presas han lliurat el xec pel valor de 7.346 euros recollits durant la seva acció solidària de creuar l’Estret de Gibraltar d’anada i tornada en el marc dels actes del #GivingTuesday.

Aquesta acció de micromecenatge buscava recaptar diners per al projecte que vol desenvolupar un videojoc que millori les capacitats intel·lectuals de les persones amb Síndrome de Down “Apropant distàncies, apropant capacitats”( és l’eslògan de la campanya) . Els tres nedadors van estar acompanyats pel President i la directora d’Amics de l’Hospital del Mar, Jordi Carbonell i Maribel Pérez, i per Rafael de la Torre, Director del projecte i del grup de recerca en Farmacologia Integrada i Neurociència de Sistemes de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques.Pares Noel caminant sobre les onades pels nens de l’Hospital del Mar

El dia 20 de desembre es va fer la sortida de pàdel-surf organitzada pels Amics de l’Hospital del Mar i l’empresa Moloka’i Sup Center Barcelona. Vàries desenes de participants, vestits de Pares Noel, van fer un divertit recorregut per les aigües de la platja de la Barceloneta.

L’objectiu d’aquesta divertida iniciativa va ser recaptar fons per al projecte “Aula 2.0” dels Amics de l’Hospital del Mar que consisteix a renovar una àrea lúdica interior, amb jocs i una dotació de tauletes tàctils i portàtils per als nens i nenes ingressats a la Unitat d’hospitalització de Pediatria. També es remodelarà un bonic espai exterior per convertir-lo en un parc infantil i un jardí terapèutic. Així els nens i les nenes podran gaudir d’un espai amable on recuperar-se, jugar i aprendre.  • Reenvia a un amic
  • Segueix-nos a Twitter
  • Dóna't de baixa