No veus bé aquest email? Obre’l al teu navegador

obre'l al teu navegador
28

Juliol, 2015


L’Hospital del Mar pioner en la utilització d’un nou dispositiu per curar les arítmies

Un revolucionari catèter aconsegueix millor informació del cor al mateix temps que es facilita la curació de l’arítmia.

Aquest catèter integra tres minielectrodes que augmenten les propietats de localització, validen les característiques del teixit tractat i proporcionen informació a temps real sobre l’eficàcia de l’ablació durant el procediment. Els minielectrodes permeten veure millor les característiques del teixit del cor i ajuden a interpretar millor l’arítmia. Segons afirma el Dr. Julio Martí, cap del servei de cardiologia, quan s'utilitza aquest dispositiu és com si tinguéssim un ull en el punt exacte de l’ablació, i resulta especialment útil en els casos on és més complex definir el punt concret del cor que s’ha de tractar.

El nou dispositiu ofereix millors senyals elèctrics del cor sense perjudicar el tractament mitjançant l’ablació. Això és molt important ja que els electrofisiòlegs cardíacs porten 20 anys lluitant per aconseguir que els catèters ofereixin millors senyals elèctrics sense que això dificulti el tractament de l’arítmia. Fins ara, el nou dispositiu s'ha utilitzat per tractar arítimies com el flutter auricular, taquicàrdies auriculars, per vies accessòries, però s'espera estendre el seu ús a d'altres arítmies més complexes

Cubs d'història arran de Mar

Història, arquitectura, persones, salut i la relació amb el barri de la Barceloneta durant els darrers 100 anys seran el fil conductor d’una exposició popular eminentment visual i lúdica. Els passejants podran fer-se un “selfie” amb el Premi Nobel Alexander Fleming i compartir les imatges a les xarxes socials. Vens a veure-la?


Els projectes Estrella del PSMAR compleixen 10 anys

El passat mes de juny es va celebrar la reunió anual del Consell de Qualitat de l'entitat, que aplega més de 40 professionals assistencials i no assistencials, posant especial èmfasi en els anomenats projectes estrella, iniciativa que es va dissenyar com a eina per a fomentar el lideratge dels professionals en qualitat i seguretat i que és una característica definitòria del programa de qualitat del PSMAR.

Durant la reunió es van presentar les iniciatives de millora definides en el context dels programes de qualitat de la institució i dues experiències molt interessants del Parc Taulí i del Sant Pau.


La Comissió Europea reconeix l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) per la seva actuació en la contractació d'Investigadors

L'IMIM ha obtingut l'acreditació HR Excel.lence in REsearch, segell oficial europeu que valida el compliment dels principis generals de la Carta Europea de l'Investigador i del Codi de Conducta per a la contractació d'investigadors.

La Direcció de l’IMIM va adherir-se l’any 2014 a la iniciativa europea de la Carta i el Codi i va iniciar el projecte d’obtenció d’aquest important distintiu. Un grup de treball format pel Director de l’IMIM, directors de programa, personal investigador i diferents responsables de RRHH van elaborar una anàlisi interna de la legislació vigent aplicable i de l'alineació amb els principis de la Carta i el Codi i, posteriorment, un Pla d’Acció que s’anirà implementant durant els propers 4 anys.


Neix una nova aliança en la lluita contra el dopatge

El Laboratori Antidopatge de Barcelona i la Agencia Española de Protección de la Salud en el Deporte signen un conveni de col·laboració per promoure la recerca científica associada a la pràctica esportiva, protegir la salut dels esportistes i fer prevenció en la lluita contra el dopatge.

El 15 de Juny, a les dependències de la Fundació Institut Mar d'Investigacions Mèdiques (Fundació IMIM), es va signar aquest acord amb la presència del conseller de Salut, Hble Sr. Boi Ruiz, exercint com a president del Patronat de la Fundació IMIM, i el Sr. Miguel Cardenal, president del Consejo Superior de Deportes. Amb l’aprovació d’aquest conveni, el Laboratori Antidopatge, que pertany a l’IMIM i que ha col·laborat en el control antidopatge en tots els Jocs Olímpics dels darrers 25 anys i molts altres importants esdeveniments esportius, accedeix a un major volum d’activitat i podrà estrènyer la cooperació en matèria científica amb les autoritats estatals esportives.


L'Hospital que mira al mar

La Filmoteca de Catalunya va acollir la preestrena del documental que el programa de TV3 Sense Ficció emetrà el proper mes de setembre.

Un recorregut històric que repassa la primera època, la guerra civil, les epidèmies de la postguerra, els anys del franquisme i la visita de Fleming per inaugurar el pavelló d'investigació en malalties tropicals, els anys de transició democràtica, l'hospital dels jocs olímpics fins el moment actual. Un document històric que compte amb els testimonis dels professionals, dels veïns, dels pacients i de diferents agents amb una vinculació directe amb el centre. Aquí podreu gaudir d'un tràiler.


Les tesis doctorals a debat

L’Escola Superior d’Infermeria (ESIM) va celebrar el 8 de juliol la Jornada d'Intercanvi i Reflexió: Tesis doctorals en curs dels docents de l'ESIM.

En aquesta jornada, adreçada a docents de l'ESIM, infermers/eres i altres professionals del PSMAR, UAB i UPF interessats en la recerca, es van exposar les tesis doctorals que estan en marxa per part dels docents de l'ESIM, amb l'objectiu de fer visible la recerca infermera de l'Escola i obrir un espai de debat sobre el tema.


Conferència sobre les Unitats de Cures Intensives (UCI)

El servei de Medicina Intensiva de l'Hospital del Mar organitza aquesta conferència en el marc del Centenari el proper 30 de setembre a les 13:00 hores.

El Prof. Dr. Jean-Louis Vincent, professor de Medicina Intensiva de la Université Libre de Bruxelles, metge intensivista del Departament de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari Erasme de Brussel·les i president de la World Federation of Societies of Intensive and Critical Care Medicine, impartirà una conferència sota el títol “The place of the Intensive Care Unit in the Hospital “que versarà sobre la important missió de les UCI, la seva complexitat, multidisciplinarietat i el seu paper en la seguretat del malalt, a més dels esforços d’adaptació d’aquestes unitats als hospitals del segle XXI. Les UCI constitueixen un dels serveis que marquen l’excel·lència dels hospitals. Les estadístiques reflecteixen que aproximadament un 80% dels malalts que ingressen a una UCI acaben per recuperar-se.


  • Reenvia a un amic
  • Segueix-nos a Twitter
  • Dóna't de baixa