No veus bé aquest email? Obre’l al teu navegador

obre'l al teu navegador
22

Desembre, 2014


L’Hospital del Mar rep la medalla d’or del districte de Sant Martí

Un guardó que premia el seu profund arrelament com a hospital de referència del desè districte de Barcelona.

El dia 11 de novembre la gerent del PSMAR, Olga Pané, va rebre la medalla d’or del districte de Sant Martí de mans de l’alcalde de Barcelona. Els premis i medalles del districte són un reconeixement públic al treball o activitats realitzats durant l’any i la medalla d’or s’atorga a les institucions centenàries. Enguany, la medalla a l’Hospital del Mar reconeix el seu profund arrelament a la ciutat, la seva vocació de servei públic i la tasca com a hospital de referència dels veïns del districte.


Jordi Carbonell, Comissari del Centenari de l’Hospital del Mar

Em dic Jordi Carbonell i sóc Cap de Servei Emèrit de Reumatologia i Comissari del Centenari de l’Hospital del Mar. Vaig aterrar a l’Hospital del Mar procedent del de l’Esperança a mitjans dels anys noranta durant el procés de fusió dels dos serveis de Reumatologia dels hospitals de l’IMAS. Des de llavors he tingut una forta implicació en les transformacions que ha sofert la institució fins avui ja constituïda com a Parc de Salut Mar. Són fins avui 35 anys dins dels antics hospitals municipals i gairebé 20 a l’Hospital del Mar.


L’Hospital del Mar i la SEPAR organitzen un Aula Respira

La celebració del Dia Mundial de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) va servir per formar malalts i familiars al voltant de l’activitat física.

El dia 19 de novembre, amb motiu del Dia Mundial de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC), el Servei de Pneumologia de l’Hospital del Mar, en col·laboració amb la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) i Boehringer Ingelheim i Pfizer, va organitzar una Aula Respira amb pacients i cuidadors, els autèntics protagonistes de la sessió. A més del responsable de les Aules al nostre centre, el Dr. Diego Rodríguez, van participar el Dr. Sergi Pascual, la Dra Martínez-Llorens i las fisioterapeutes Anna Rodó i Ana Balanyà. En aquestes aules es proporciona informació general sobre la malaltia i es va desenvolupar una part específica focalitzada en l’activitat física. Així, els fisioterapeutes van explicar quins són els exercicis més adequats per a millorar i els menys indicats per als malalts amb MPOC. Les Aules Respira s’han realitzat en un total de 18 hospitals espanyols i han participat més de 600 persones.


Les mutacions genètiques que redueixen el risc d’infart

Investigadors de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques han participat en un estudi del consorci internacional The Myocardial Infarction Genetics (MIGen) per analitzar les característiques genètiques de més de 10.000 persones.

En aquest estudi s’han pogut identificar 15 mutacions al gen NPC1L1 que s’associen a la reducció del LDL, el colesterol “dolent” i protegeixen per tant del risc de patir un infart agut de miocardi. Aquests resultats suggereixen que els tractaments amb fàrmacs que puguin anar encaminats a bloquejar el NCP1L1 poden ajudar a prevenir l’infart, la primera de causa de mort al nostre país. A més, com a experts en malalties cardíaques, el grup de recerca en epidemiologia i genètica cardiovascular està coordinant actualment l’EURHOBOP, únic projecte espanyol escollit per a dotar la UE d’un sistema estàndard per comparar els hospitals europeus pel que fa a l’atenció mèdica que reben els pacients cardíacs.


El Consolat Britànic convida professionals de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD) per a parlar de Salut Mental a Barcelona

A l’acte estaven convidats diferents països amb representació consular a Barcelona i la resta de dependències consulars del territori espanyol per videoconferència.

En el marc de la col•laboració de l’INAD amb els consultats de Barcelona, professionals de l’Institut van fer una conferència, convidats pel Consolat britànic, amb el títol “El tractament de la Salut Mental a la ciutat de Barcelona”. La conferència va anar ja càrrec de la psiquiatra Purificación Salgado i de la treballadora social Laura Morro.


Nadal al PSMAR: activitats a tots els centres i per a tots els públics

A cada centre del PSMAR, segons la seva personalitat i les necessitats dels seus pacients, el Nadal arriba amb activitats que impliquen professionals, malalts i familiars.

El Nadal, als centres hospitalaris, és una oportunitat de gaudir de moments que ens apropen més personalment els uns als altres. Començant per les decoracions, el Centre Doctor Emili Mira es detura en els detalls ornamentals de l’àrea de Llevant. Al Centre Fòrum, per exemple, la iniciativa de l’arbre dels desitjos que s’inicià l’any passat retorna amb més força, amb un arbre que, enguany, és qui ofereix una frase d’inspiració a tots els qui s’atansin i la recullin (veieu la foto). A l’Hospital de l’Esperança es multipliquen les activitats socials, que culminen amb un concert coral de la Parc de Salut Band, composada per professionals del centre. I a l’Hospital del Mar també ha hagut decoracions, com ara l'arbre de Nadal fet pels pacients del Centre Dr. Emili Mira, al vestíbul, amb manualitats fetes en el marc de les activitats terapèutiques orientades a la rehabilitació psicosocial. A més, els nens del Servei de Pediatria tenen un protagonisme especial. Aquest Nadal s’ha organitzat un concurs de dibuix per a seleccionar la postal que representarà la institució. Gràcies a la col·laboració de l’Associació d’antics jugadors de bàsquet del FC Barcelona i Creu Roja Joventut, l’autor del primer premi, Daniel, de 8 anys, rebrà una fabulosa tablet que serà un autèntic present nadalenc.


El Dr Jordi Solsona, Premi a l’Excel·lència professional del Col·legi de Metges

És la desena edició d’aquests premis, que s’atorguen a professionals que han destacat pel seu recorregut professional, honestedat, compromís, altruisme i integritat.

El dia 2 de desembre el Col·legi de Metges de Barcelona ha lliurat, al Teatre Romea, els Premis a l’Excel·lència professional 2014. El Dr. Jordi Solsona, que ha estat coordinador de l’Àrea quirúrgica del PSMAR i cap de secció del Servei de Cirurgia de l’Hospital del Mar, recentment jubilat, va ser un dels guardonats d’aquesta edició, que va cloure l’alcalde de Barcelona, l’Excm. Sr. Xavier Trias.


Participem en la I Jornada de Tècnics Superiors Sanitaris dels cinc hospitals terciaris barcelonins

Van ser els protagonistes de la V Jornada Infermera, organitzada per la Xarxa Interhospitalària Infermera dels Hospitals Terciaris de Barcelona ciutat.

El dia 11 de novembre es va celebrar aquesta Jornada, organitzada pel PSMAR, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital Clínic i l’Hospital Sant Joan de Déu. L’objectiu va ser compartir el coneixement, les experiències i el desenvolupament professional. Els tècnics superiors sanitaris comprenen els professionals de documentació sanitària, dietètica, anatomia patològica, laboratori d'anàlisis clíniques, imatge per al diagnòstic o radioteràpia, entre d'altres. A la Jornada es va analitzar el paper dels Tècnics Superiors Sanitaris en els diferents àmbits de les cures, les seves àrees d’expertesa, les pràctiques assistencials i la innovació que diàriament duen a terme en els seus llocs de treball.


  • Reenvia a un amic
  • Segueix-nos a Twitter
  • Dóna't de baixa