No veus bé aquest email? Obre’l al teu navegador

15

Abril, 2014


"QUI m'acompanya?", nou programa per a pacients amb especials dificultats.

Els voluntaris que acompanyen aquests pacients són professionals jubilats del PSMAR.

S'ha posat en marxa el programa de voluntariat "QUI m'acompanya?", un nou servei immediat d'acollida, informació, orientació i acompanyament als usuaris de l'Hospital del Mar amb especials dificultats, desenvolupat pels matins per professionals jubilats del PSMAR. Aquest programa dóna resposta a les necessitats especials de la gent gran, persones amb dèficits físics i/o psicològics i/o persones que acudeixen per primer cop al centre, i que es poden trobar desorientats en l'entorn hospitalari i requerir d'un suport informatiu i/o d'acompanyament extra.


veure notícia al nostre blog

Doctores en infermeria

Les infermeres doctorades ja no són l’excepció sinó que comencen a ser la norma, com ha estat el cas de les infermeres de l’Hospital del Mar Carme Vila o Roser Terradas. I no només perquè a les docents els ho demanin, sinó perquè la recerca és cada cop una part de la professió que pren protagonisme.


L'actor Fermí Fernandes omple de petons i somriures l'Hospital del Mar.

Encara podeu ajudar-nos a complir amb el seu objectiu d’aconseguir 3.000 euros per a l’ONG Pallapupas.

L'actor Fermí Fernandes ha col•laborat en una acció de micromecenatge per a l’ONG Pallapupas, amb qui sent un vincle molt especial pels seus valors, empenta, positivisme i professionalitat. L’objectiu era aconseguir 3.000€ per a aquesta organització. El repte era fer-ho en un sol dia, el 6 de febrer, a base de petonejar infermeres, doctores, administratives... i tot el personal del centre! Al final, es va arribar a 1.740€, xifra que encara podem millorar si feu una donació: al compte de La Caixa 2100-3016-66-2200480989 o al de Triodos 1491-0001-26-1009446525.


L’Hospital del Mar incorpora un test genètic que avança en el tractament del càncer colorectal.

El test indica si els pacients respondran o no al tractament més freqüent, permetent personalitzar els tractaments.

L’Hospital del Mar ha incorporat en la pràctica clínica un test genètic que permet detectar precoçment si els pacients presenten la mutació que provoca resistència al tractament més freqüent. També indica si poden respondre o no a un altre fàrmac de la mateixa família. Amb aquesta informació els metges poden millorar i personalitzar els tractaments i evitar toxicitats innecessàries. Aquest test és fruit del treball d’investigació dels oncòlegs de l’Hospital del Mar i es comercialitzarà mundialment en els propers mesos gràcies a l’acord amb l’empresa suïssa Biocartis.


Tractar l’Hepatitis C des de diferents disciplines i professionals aconsegueix que el 94% dels pacients compleixin el tractament i el cost disminueixi en un 18%.

El programa el formen dos hepatòlegs, dues infermeres, un farmacèutic, un psicòleg, un psiquiatra i suport administratiu.


Administrar insulina podria prevenir el dany renal precoç en els diabètics.


Es descobreix un mecanisme immunològic clau per a desenvolupar noves vacunes.

Aquest treball obre la porta al disseny de vacunes més eficaces contra malalties com la meningitis o la pneumònia.

El Grup de recerca en Biologia de les Cèl•lules B de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques ha descobert un nou subtipus de cèl•lules limfoides innates que són essencials per a produir anticossos. Aquesta troballa obre la porta al disseny de vacunes més eficaces contra malalties molt virulentes, com la meningitis o la pneumònia, responsables de la mort de milions de nens cada any. En aquest estudi hi ha participat també investigadors del Icahn School of Medicine del Mount Sinai de Nova York i de Riken Research Center for Integrative Medicine al Japó.


Mesurar la cintura dels nens millora la detecció de risc cardiometabòlic.

Un 21,3% de nens de 6 a 11 anys i un 14,3% d’adolescents de 12 a 17 tenen obesitat abdominal.

Aquest estudi, que analitza dades de 1.521 nens i adolescents espanyols entre 6 i 17 anys, conclou que mesurar la circumferència de la cintura a la pràctica clínica, a més de les mesures tradicionals de pes i alçada, permetria detectar més fàcilment els nens i adolescents amb risc cardiometabòlic, és a dir, més predisposició a patir arteriosclerosi o diabetis tipus 2. Aquest és el primer treball sobre obesitat abdominal en nens i adolescents a Espanya.


Es presenten propostes per millorar el sistema de governança en salut.

En el marc de la Jornada sobre la governança organitzada pel Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), es van abordar els factors clau i els requisits del sistema per promoure-la, amb propostes de caràcter pràctic perquè es puguin implantar en les organitzacions sanitàries els propers dos anys, amb un document de consens liderat per la Gerent del PSMAR, Olga Pané.


Amics i solidaris.

Som solidaris o insolidaris de mena? Els nostres voluntaris ens demostren la generositat de l’ésser humà.

A la conferència “el cervell social: el valor de l’empatia”, Óscar Vilarroya, coordinador del Grup de Recerca en Neuroimatge de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques i de la Unitat de recerca en Neurociència Cognitiva de la UAB, va destacar que l’empatia és una facultat que es pot estimular i desenvolupar i que és una tendència que mostren totes les persones en major o menor grau. Va distingir entre l’empatia afectiva i la cognitiva, que aprenem a gestionar fomentant-les o reprimint-les per ajustar les nostres accions i emocions.


  • Reenvia a un amic
  • Segueix-nos a Twitter
  • Dóna't de baixa