Hospital del Mar Barcelona

Publicaciones

 • 15 de desembre de 2022 · Memòries

  Memòria Parc de Salut MAR 2021

  Us presentem la Memòria 2021. En aquesta edició podreu trobar les dades d'activitat del 2021 i els projectes desenvolupats durant l'any acadèmic (2021-2022). Com en la darrera edició, es combinen continguts infogràfics i multimèdia perquè la consulta de la memòria sigui àgil i dinàmica. 

 • 8 d'abril de 2022 · Memòries

  Balanç MAR 2021

  La Dra. Olga Pané, gerent del PSMAR, presenta el balanç de l'any 2021, en el qual repassa les dades més destacades de l'any passat, marcat encara per la pandèmia de la COVID-19, així com els reptes immediats de la institució i les línies de futur.

 • Desembre de 2021 · Memòries

  Memòria 2020, l'any COVID

  Us presentem la Memòria 2020, l'any COVID. En aquesta edició continuem incorporant algunes novetats, com la participació de professionals i pacients valorant l'activitat de diferents àmbits de la Institució, i més continguts audiovisuals i infografies animades per a fer més àgil i atractiva la lectura.

 • Març 2021 · Memòries

  "El compromís amb les persones i el medi ambient, la nostra responsabilitat social"

  Informe Responsabilitat Social 2019

  En aquest informe d'activitat de 2019 presentem les bones pràctiques i els nostres compromisos amb el bon govern, els i les pacients, els i les professionals, el medi ambient, la comunitat, la docència, la recerca i la gestió econòmica i de proveïdors. Aquests compromisos mostren la nostra voluntat constant de promoure i vetllar per la dimensió de responsabilitat social de la nostra activitat, i són clars exemples de l'orientació de la institució cap a la sostenibilitat. I amb aquest informe també volem animar totes les persones que formen part de l'organització a proposar iniciatives de millora en aquest ámbit, que serà pro­tagonista de moltes de les accions institucionals i socials dels propers anys.

 • Febrer de 2021 · Més publicacions

  La donació d'òrgans en pacients amb ELA

  La donació d'òrgans és un acte altruista en què la persona decideix, de manera voluntària i conscient, donar els seus òrgans al morir per a poder ajudar altres persones. En aquest full informatiu trobareu recomanacions i consells adreçats a pacients amb ELA que es plantegen la donació d’òrgans elaborats per la Unitat Multidisciplinar d’ELA i la Coordinació de Trasplantaments de l’Hospital del Mar.  

 • Desembre de 2020 · Memòries

  Memòria Parc de Salut MAR 2019

  "Construïm junts el futur Hospital del Mar"

  Us presentem la Memòria del Parc de Salut MAR 2019, que enguany té un nou format, un entorn web infogràfic i animat que incorpora versió Responsive per facilitar l'accés des de qualsevol dispositiu.

 • 18 de juny de 2020 · Memòries

  Balanç en temps de COVID-19

  Plenari monogràfic amb la Dra. Olga Pané, de balanç sobre la gestió de l'epidèmia de la COVID-19 al Parc de Salut Mar.

 • Febrer de 2020 · Butlletí Informatiu

  La dona, la ciència i el Mar. Treballant per la visualització del talent femení #Som8deMarç [Dar clic y arrastrar para mover]

  A la nova edició del butlletí digital del PSMAR

  La dona encara veu com el camí cap a la igualtat és molt llarg. Només el 35,4% dels càrrecs directius i de gerència els ocupen dones, segons dades de l'Institut Català de la Dona, i la diferència salarial entre homes i dones és del 23%. Per això, coincidint amb el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, el Mar a la Xarxa vol visibilitzar el talent femení i potenciar l'interès de les noves generacions per la carrera científica. A més, sóm els primers de l'Estat en fer biòpsies de mama guiades per mamografia amb contrast i també en utilitzar Big Data per millorar el tractament del pacient nefrològic. L'Institut Bonanova de FP Sanitària estrena nova web i la Dra. Marta Torrens és nou membre del comitè científic de l'European Monitoring Centre for Drugs an Drug Addiction. Tot això i més a la nova edició del Mar a la xarxa.

 • Gener de 2020 · Butlletí Informatiu

  Carmen Altaba: “Ets més solidari amb el pacient”. L’experiència d’una professional sanitària com a pacient

  A la nova edició del butlletí del PSMAR

  Els professionals sanitaris també emmalalteixen i necessiten ingressar a l'hospital. Un canvi de rol que, sovint, marca canvis importants a la vida de les persones que el viuen. Una experiència que, com explica Carmen Altaba, infermera de l'Hospital del Mar, "t'ajuda a veure les coses des de l'altra banda, i això et pot ajudar a la teva feina. Et pot ajudar molt a la teva feina, a millorar actituds amb el pacient". De fet, aquesta realitat ha portat al Col·legi de Metges de Barcelona a crear el Grup JANUS, un fòrum de treball creat amb l'objectiu que els metges i metgesses que han passat per aquesta situació aportin les seves vivències per ajudar a millorar l'atenció sanitària. Però, com va viure la Carmen la seva malaltia? T'ho explica al Mar a la xarxa. A més, el Dr. Joaquín Arribas ha estat nomenat nou director de Recerca del PSMAR i director de l'IMIM, hem fet nou rècord de trasplantaments renals a l'Hospital del Mar i s'ha posat en marxa la plataforma Qreport. En el camp de la recerca, hem demostrat que l'activitat física modifica com actua el nostre ADN, celebrem l'èxit d'una intervenció pionera per a prevenir el dolor a l'esquena del personal d'infermeria i l'expertesa de l'Hospital del Mar en biòpsia líquida s'ha publicat a Nature Medicine. Tot això i més al nou número del Mar a la xarxa.

 • Desembre de 2019 · Butlletí Informatiu

  Els Projectes Estrella deixen petjada a l’Hospital del Mar. Celebrem els 15 anys d'aquesta inciativa per millorar la qualitat assistencial

  Al nou butlletí digital del PSMAR

  Els Projectes Estrella de Millora de la Qualitat Assistencial s'han convertit en un dels emblemes del Parc de Salut Mar. 15 edicions a les quals s'han presentat 249 propostes, de les quals, 50 han estat seleccionades. Però, més enllà de les xifres, què hi ha darrere els projectes? Qui són les persones que els lideren? Al Mar a la Xarxa hem parlat amb elles, representants d'una de les primeres propostes guanyadores i d'una de les seleccionades a l'última edició. A més, estem d'enhorabona perquè la gestió del Parc de Salut Mar i el servei de Neurologia han estat reconeguts als premis TOP 20, l'Hospital del Mar és el primer de l'Estat que rep l'acreditació com a Stroke Center de l'European Stroke Organisation i volem felicitar al Dr. Daniel Echeverría Esnal, que és el primer farmacèutic hospitalari de l'Estat acreditat pel Board Certified Pharmacist en Malalties Infeccioses. I també, Salut ha culminat l'extensió del programa de cribratge de càncer de còlon i recte arreu de Catalunya i en recerca es busquen persones amb problemes de memòria per participar en un assaig clínic de prevenció de la demència. Tot això i més, al Mar a la xarxa!

Compromiso social

 • Compromiso social
Entidad colaboradora

© 2006 - 2023 Parc de Salut Mar · Avíso Legal y Privacidad de datos | Política de Cookies | Accesibilidad