Hospital del Mar Barcelona

Noticias

25 de septiembre de 2019 - Galardones

La AECC premia un proyecto del Dr. Celià-Terrassa y da una ayuda clínico-junior a Jennifer Linares

La AECC premia un proyecto del Dr. Celià-Terrassa y da una ayuda clínico-junior a Jennifer Linares

Antoni Celià, investigador del grup de recerca en Teràpia Molecular del Càncer ha rebut finançament per a un projecte de recerca sobre els mecanismes moleculars de la metàstasi vinculats al càncer de mama. L'ajut és de 300.000 euros durant els propers tres anys . D'altra banda, Jennifer Linares, també del grup de recerca en Teràpia Molecular del Càncer, ha rebut un ajut clínico-junior que té una quantia de 120.000 euros i una durada de 4 anys.

El 33% de les Ajudes que concedeix cada any l'AECC són per donar suport directament als investigadors, com la que ha rebut enguany la Jennifer Linares, permetent generar i estabilitzar els recursos humans del sistema espanyol de recerca.

Els projectes finançats per la AECC van des de les idees innovadores, disruptives i/o creatives fins al finançament coordinat amb les grans fundacions europees per accelerar els resultats, col·laborativament, generant plataformes obertes per a l'ús lliure dels investigadors.

Aquest any, l'AECC ha lliurat gairebé 21 milions d'euros per finançar 171 projectes que se sumen als 56M€ amb els que avui s'estan finançant 380 projectes de recerca en desenvolupament.

L'AECC torna a demanar un Pla Nacional de Recerca en Càncer

Amb motiu del Dia Mundial de la Recerca en Càncer (WCRD en les seves sigles en anglès), que cada any té lloc el 24 de setembre, l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha tornat a demanar un Pla Nacional d'Investigació en Càncer per arribar al 70% de supervivència mitjana a cinc anys a l'any 2030. A l'acte principal del WCRD 2019, presidit per Sa Majestat la Reina com a Presidenta d'Honor amb caràcter permanent de l'AECC i la Fundació Científica AECC, l'Associació ha posat de manifest la necessitat que té Espanya de posar en marxa aquest Pla ja que, a més d'aconseguir aquest objectiu de supervivència, permetria enfortir l'economia del país en potenciar el R + D + I; situaria a Espanya entre els estats moderns més avançats en el seu compromís enfront del càncer i afermaria el lideratge d'Espanya en les polítiques europees del marc "Horitzó Europa" i, entre altres èxits, permetria que es pogués fer front al càncer local globalment.

Sa Majestat la Reina, que va intervenir al principi de l'acte, va assenyalar "la necessitat de retenir el talent jove i compromès amb la investigació de l'avui i del demà, de aquí la vital importància de la implementació del Pla Nacional d'Investigació en Càncer amb l'objectiu d' aportar estabilitat i aconseguir aquest objectiu d'arribar al 70% de supervivència en Càncer a 2030".

Per la seva banda, Ignacio Muñoz Pidal, president de l'AECC i de la Fundació Científica AECC, ha demanat al Govern d'Espanya un Pla Nacional d'Investigació en Càncer i que "el nostre país faci un major esforç en recerca en càncer, cosa que només es podrà aconseguir amb un pacte d'Estat on es coordini a tots els actors per seleccionar un punt a mig termini i fixar-nos unes prioritats ". A més, el president de l'AECC va recordar que "tenim més de mig milió de firmes que hem recollit entre la població espanyola, al costat de la Associació Espanyola d'Investigació en Càncer (ASEICA), com a representants de la societat civil, i que lliurarem al pròxim president del Govern per posar en marxa aquest Pla ".

Un Pla amb cinc punts fonamentals

Aquest Pla de Recerca en Càncer ha de contemplar almenys cinc punts fonamentals per assolir els objectius el 2030:

  • Almenys duplicar la inversió que s'ha fet en els últims 10 anys, que ha estat de 1550 milions d'euros, fins a arribar als 3.000 el 2030
  • Potenciar el talent investigador a través del suport específic als joves investigadors
  • Ajustar la recerca que es fa a Espanya a la realitat epidemiològica del país
  • Impulsar la innovació en càncer reduint aquesta travessia del desert per la qual es passa en les últimes fases de la investigació
  • Potenciar els assaigs clínics no comercials.

Enlaces relacionados

Compromiso social

  • Compromiso social
Entidad colaboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avíso Legal y Privacidad de datos | Política de Cookies | Accesibilidad