Notícies

5 de desembre de 2019 - Informació general

L’Hospital del Mar aposta per la sostenibilitat per lluitar contra l’emergència climàtica

L’Hospital del Mar aposta per la sostenibilitat per lluitar contra l’emergència climàtica

El Parc de Salut Mar ha posat en marxa un paquet d'iniciatives destinades a limitar la seva petjada climàtica a través de la gestió dels seus recursos. En plena emergència climàtica i en línia amb els compromisos de desenvolupament sostenible de Nacions Unides, la institució treballa per reduir les seves emissions de CO2 i la generació de residus.

En el marc de la celebració a Madrid de la conferència sobre Canvi Climàtic (COP25) i en plena emergència climàtica, declarada pel Parlament Europeu el passat 28 de novembre, el Parc de Salut Mar referma el seu compromís social amb els seus veïns i amb el planeta. La institució ha posat en marxa un ambiciós pla d'actuacions per reduir la seva petjada ecològica i col·laborar amb la limitació de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle, dins la seva estratègia de compliment dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, l'Agenda 2030.

Cimera_clima

 

Gestió eficient per reduir les emissions de CO2

L'aplicació de nous protocols a la gestió de la roba de llit de les habitacions, coordinant els canvis amb les altes dels pacients, així com la utilització d'uniformitat de quiròfan d'un sol ús, permetrà uns estalvis importants pel que fa al trasllat i neteja d'aquests elements. Només en roba de llit, el Parc de Salut Mar gestiona 31.000 kg de roba cada any, que, en el cas de la uniformitat de quiròfan, arriba als 46.000 kg.

"Aquesta nova gestió de la roba de llit es transforma en un estalvi econòmic en el seu tractament, però també en un estalvi d'emissions de gasos d'efecte hivernacle", explica Elisabet Izquierdo, Directora de Serveis Generals i Infraestructures. Les dues mesures sumen un estalvi de gairebé 60 tones de CO2 anuals.

A aquests estalvis, cal sumar la reducció de consum de gas gràcies a la posada en servei a l'Hospital del Mar de Districlima, el sistema de climatització sostenible i respectuós amb el medi ambient. Això ha permès que, tot i que s'ha ampliat la superfície disponible amb la incorporació fa 2 anys del nou edifici de l'Hospital del Mar, la factura energètica hagi disminuït, amb un descens de les emissions d'efecte hivernacle de més de 250 tones entre els anys 2017 i 2018. L'objectiu és que l'any que ve aquest sistema de producció d'aigua calenta, per climatització i ús sanitari, i freda, per a climatització, representi el 100% de la producció a l'Hospital del Mar.

Districlima

Instal·lacions de Districlima

Tot plegat s'inscriu dins la voluntat del PSMAR "de contribuir de forma activa i voluntària a la millora social, econòmica i ambiental", explica la Dra. Cristina Iniesta, adjunta a la gerència. "Hi estem treballant des de la consciència de l'impacte que les nostres accions tenen més enllà dels murs de la institució, teixint complicitats a través d'un diàleg permanent amb els nostres grups d'interès", remarca. De fet, la institució disposa d'una Comissió de Responsabilitat Social Corporativa, que va realitzar una primera diagnosi interna, contrastada amb els grups d'interès externs, i que impulsa accions en el marc de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat