Notícies

8 de novembre de 2019 - Informació general

L’equip de simulació obstètrica de l’Hospital del Mar forma llevadores i obstetres a Andalusia

L’equip de simulació obstètrica de l’Hospital del Mar forma llevadores i obstetres a Andalusia

Els instructors de l'equip de simulació del Servei d'Obstetrícia i Ginecologia es van desplaçar a l'Hospital Universitario Valme de Sevilla per participar en una acció per a formar personal sanitari andalús en l'entrenament de tècniques per al maneig de la distòcia d'espatlles.

5 instructors (2 ginecòlegs i 3 llevadores) del Servei d'Obstetrícia i Ginecologia van participar en aquesta iniciativa, organitzada pel Grupo Español para la Prevención de Parálisis Braquial Obstétrica (GEPPBO), i liderada per l'equip de simulació de l'Hospital Puerta de Hierro de Madrid, amb qui els professionals de l'Hospital del Mar treballen en estreta col·laboració.

Formació_llevadores

L'acció formativa que es va portat a terme els dies 28 i 29 d'octubre a l'Hospital Universitario de Valme de Sevilla, va permetre oferir a uns 190 professionals andalusos, procedents de Sevilla, Cadis, Còrdova i Huelva, formació sobre l'actuació més adequada quan es presenta aquesta situació, que pot derivar en problemes per al nadó i la mare.

Formació_llevadores_Andalusia

La distòcia d'espatlles és un problema ossi que es produeix quan una o les dues espatlles del nadó queden impactades a la pelvis materna després de l'expulsió del cap. Es tracta d'una emergència no previsible i inevitable. Una de les complicacions més habituals que se'n pot derivar és la paràlisi braquial obstètrica, la pèrdua de mobilitat i/o sensibilitat a l'extremitat superior del nounat, que es produeix en 1 de cada 1.000 parts.

Formació_llevadores_Andalusia

La novetat d'aquesta iniciativa és la utilització de tècniques de simulació per a l'entrenament d'habilitats tècniques i no tècniques en un entorn segur (maniobres, treball en equip i comunicació). Un altre punt clau és l'aposta per una formació conjunta dels equips multidisciplinaris, en parelles de llevadora i obstetra del mateix centre. Les dades demostren que la formació mitjançant la simulació clínica permet millorar de forma substancial els resultats materns i del nounat associats a aquesta situació.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat