Notícies

31 d'octubre de 2019 - Informació general

Beca Gilead per a un projecte liderat pel Dr. Roberto Güerri

Beca Gilead per a un projecte liderat pel Dr. Roberto Güerri

Es tracta del projecte Study of the rol of asymptomatic CMV replication and gut damage as inducers of systemic and cardiovascular inflammation in HIV infection, liderat per aquest metge adjunt del Servei de Malalties Infeccioses i investigador a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques.

Gilead ha celebrat la VII edició de les seves Becas Gilead a la Investigación Biomédica en la qual s'ha reconegut a 18 projectes d'investigació de 7 comunitats autònomes en les àrees del VIH, malalties hepàtiques i hemato-oncologia. El projecte Study of the role of asymptomatic CMV replication and gut damage as inducers of systemic and cardiovascular inflammation in HIV infection, que lidera Roberto Güerri, metge adjunt del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar i investigador del Grup de recerca en patologia infecciosa i antimicrobians de l'IMIM, ha estat un dels guardonats.

Beca_Gilead_2019

El Dr. Roberto Güerri a l’acte de lliurament de la beca Gilead

Dels 18 projectes guanyadors d'aquesta edició, més de la meitat han correspost a investigacions dutes a terme a Catalunya. A part del projecte de l'IMIM, han estat seleccionats projectes de l'àrea del VIH de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, de l'Institut de Recerca IrsiCaixa i del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR). En relació amb les malalties hepàtiques, s'han atorgat a projectes del VHIR i a la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica. Finalment, en l'àrea d'hemato-oncologia, s'han atorgat a l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a la Fundació Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), al Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) i a l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).
L'avaluació i selecció dels projectes ha estat realitzada per l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII). D'altra banda, el certamen ha comptat amb la col·laboració i suport del Grup d'Estudi del SIDA-SEIMC (GESIDA), l'Associació Espanyola per a l'Estudi del Fetge (AEEH) i la Societat Espanyola d'Hematologia i Hemoteràpia (SEHH).
Des de la seva creació el 2013, les beques Gilead han ajudat a finançar un total de 124 iniciatives, de les més de 450 presentades, i s'han convertit en un referent consolidat per a la I+D biomèdica a Espanya. En aquesta setena edició, Gilead ha invertit 900.000 euros, la qual cosa suposa un total de 5,6 milions d'euros en totes les seves edicions celebrades. Aquest any, com a novetat, s'han seleccionat una sèrie de treballs presentats per joves investigadors amb l'objectiu d'impulsar i reconèixer la seva feina, ja que representen el futur de la medicina i de la generació del coneixement.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat