Notícies

30 d'octubre de 2019 - Informació general

La Unitat Funcional de Patologia Mamària participa en l’estudi guanyador del premi a la millor comunicació al congrés espanyol de la mama

La Unitat Funcional de Patologia Mamària participa en l’estudi guanyador del premi a la millor comunicació al congrés espanyol de la mama

Es tracta d'un estudi multicèntric amb l'Hospital Clínic i l'Hospital Germans Trias i Pujol. Ha analitzat la tècnica del gangli sentinella en un determinat tipus de pacient amb càncer de mama.

La Unitat Funcional de Patologia Mamària de l'Hospital del Mar ha participat en l'estudi guanyador del premi a la millor comunicació al 4t Congreso de la Mama, celebrat a Madrid del 17 al 19 d'octubre, i organitzat per la Sociedad Española de Senología y Patología Mamaria (SESPM) i la Sociedad Española de Diagnóstico por Imagen de la Mama (SEDIM). El treball, Estudio multicéntrico SANA (Sentinel Node After NeoAdjuvancy) en pacientes con metàstasis axil·lar (cN+) de inicio, és fruit de la col·laboració entre professionals de l'Hospital del Mar, de l'Hospital Germans Trias i Pujol i l'Hospital Clínic de Barcelona, d'on prové la investigadora principal, la Dra. Irene Vives.

Congrés_mama

La Dra. Mar Vernet i el Dr. Manel Algara durant el congrés

L'estudi, realitzat entre els anys 2016 i 2019, ha servit per validar la tècnica del gangli sentinella en pacients amb càncer de mama que, inicialment, tenien ganglis afectats i a les quals se'ls hi havia fet tractament sistèmic previ a la cirurgia. D'aquesta manera, els resultats permeten canviar l'enfocament clàssic del tractament, la limfadenectomia, per un altre menys agressiu a nivell axil·lar en determinades pacients, sense que se'n vegi afectada la seguretat. Així, es podran reduir de forma substancial els efectes secundaris de la cirurgia. La investigadora principal a l'Hospital del Mar ha estat la Dra. Mar Vernet, coordinadora de la unitat.

Congrés_mama

Els doctors Júlia Castellà, Mar Vernet i Pau Nicolau, durant el congrés

Congrés mama

El Dr. Xavier Sanz també va participar en el congrés

La cinquena edició del congrés se celebrarà l'any 2021 a Madrid i el presidirà el Dr. Manel Algara, cap del Servei d'Oncologia Radioteràpica.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat