Notícies

25 d'octubre de 2019 - Informació general

La tasca dels professionals d’infermeria nefrològica de l’Hospital del Mar, reconeguda a l’àmbit nacional i internacional

La tasca dels professionals d’infermeria nefrològica de l’Hospital del Mar, reconeguda a l’àmbit nacional i internacional

Un treball presentat a la 48 EDTNA/ERCA International Conference va rebre un dels guardons de la trobada. El congrés de la SEDEN també va reconèixer la qualitat d'un estudi realitzat per professionals del centre.

La qualitat de la tasca dels professionals d'infermeria del Servei de Nefrologia de l'Hospital del Mar ha rebut diversos reconeixements les últimes setmanes. En aquest sentit, un treball presentat a la 48 EDTNA/ERCA International Conference, celebrada entre el 14 i el 17 de setembre a Praga, a la República Txeca, va obtenir un dels premis atorgats als millors estudis en aquest camp.

El treball Analysis of the experience in the use of plàstic needles in the Spanish haemodialysis units, presentat en nom del seu equip per l'infermer Guillermo Pedreira, va rebre el segon premi a la categoria Needling wiht Plastic Cannulae. A la vegada, va obrir un interessant debat sobre aquest nou producte, actualment infrautilitzat a les unitats d'hemodiàlisi dels centres de l'Estat, tot i haver demostrat grans beneficis per a les persones amb malaltia renal i accés vascular.

Premi_EDTNA_ERCA

Guillermo Pedreira

La presència de l'Hospital del Mar a la conferència es va completar amb la presentació d'un estudi sobre trasplantament renal a càrrec d'Anna Bach, i la participació de la cap d'Unitat d'Infermeria de Nefrologia, Ernestina Junyent, a la reunió de presidentes d'altres associacions i societats científiques de nefrologia, com a presidenta de l'Associació Catalana d'Infermeria Nefrològica (ACIN).

 

Destacada presència al congrés de la SEDEN

L'estudi, Resultados de la implantación de la consulta de ayuda a la decisión en la elección de terapia renal substitutiva, presentat per Marisol Fernández, va rebre el premi SEDEN enfermedad crónica avanzada, al XLIV congrés de la Sociedad Española de Enfermería Nefrológica, celebrat a La Corunya entre el 8 i el 10 d'octubre. Aquest treball ja va ser premiat a la Jornada del Dia de la Infermera del PSMAR.

Premi_SEDEN

Marisol Fernández

Aquest, però, no va ser l'únic treball de la infermeria nefrològica de l'Hospital del Mar al congrés. En total, es van presentar 10 comunicacions. Entre elles, l'estudi Percepciones infermeres sobre el cuerpo del paciente renal, presentat per Guillermo Pedreira i que va rebre l'any passat la beca Jandry Lorenzo i ha estat publicat al Journal of Renal Care. La resta de comunicacions tractaven temes innovadors i d'actualitat, com ara l'afèresi terapèutic, el trasplantament renal, la interculturalitat, la gestió hospitalària amb l'atenció primària, les necessitats derivades de la cronicitat i el tractament, la intel·ligència emocional, la gestió infermera d'assaigs clínics i la docència.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat