Notícies

17 d'octubre de 2019 - Informació general

Barcelona, font de salut

Barcelona, font de salut

IV Jornada per a Pacients amb Dolor Crònic

La capital catalana ofereix múltiples opcions de viure-la a l'aire lliure i de gaudir de la natura sense allunyar-se de casa durant tot l'any. Unes alternatives que poden beneficiar als pacients amb dolor crònic, com s'ha analitzat a la IV Jornada per a Pacients amb Dolor Crònic, que s'ha celebrat aquest dijous, 17 d'octubre a l'Hospital del Mar, coincidint amb la celebració del Dia mundial contra el dolor crònic.

Viure a una gran ciutat per a un pacient amb dolor crònic no ha de ser només una molèstia en forma de soroll o aglomeracions. En el cas de Barcelona, pot ser una oportunitat de salut. Els seus més de quatre quilòmetres de platja, els parcs de Collserola i de Montjuïc i el seu clima mediterrani, ofereixen grans oportunitats de viure-la a l'aire lliure i de gaudir de la natura durant totes les estacions de l'any. Totes aquestes opcions i algunes més s'han analitzat a la IV Jornada per a Pacients amb Dolor Crònic de l'Hospital del Mar, Barcelona, font de salut, organitzada per la Unitat del Dolor del centre i la Comissió del Dolor del Parc de Salut MAR, i impulsada pel personal d'infermeria d'aquesta unitat, coincidint amb el Dia mundial contra el dolor crònic.

Jornada_Dolor_2019

Núria Lozano durant la seva presentació

Jornada_Dolor_2019

La Dra. Montserrat Falcó ha parlat de les aigües mineromedicinals

Activitats esportives i els beneficis de les aigües mineromedicinals

Núria Lozano, Tècnica de Promoció Esportiva de l'Institut Barcelona Esports, ha obert la jornada repassant les activitats esportives, gratuïtes (Ens Movem, Activa't i Barnatresc) i de pagament (als centres esportius municipals), que ofereix la ciutat als seus veïns de més edat perquè mantinguin una adequada activitat física. I la Dra. Dra. Montserrat Falcó, de l'Associació Catalana de la Propietat Balneària, ha destacat els beneficis de les aigües mineromedicinals. "L'aigua mineromedicinal actua on necessita cada pacient a cada moment", ha explicat, destacant que "ens ajuda a mantenir l'homeòstasi, sobretot les aigües riques en sofre".

Jornada_Dolor_2019

Moment de la xerrada d’en Jordi Canela

Jornada_Dolor_2019

Cloenda a càrrec de la Dra. Elisa Arbonés i Susana Garcia

En Jordi Canela, cofundador de Yoga One-Fundació DIR, ha explicat els beneficis de seguir els preceptes del ioga. "Necessitem viure en harmonia amb la vida", ha explicat, a través del descans, l'alimentació, el pensament positiu i l'exercici i la respiració adequats. Però sense pressa, "els petits canvis es fan cada dia". La jornada l'ha tancat la Dra. Elisa Arbonés, metgessa adjunta del Servei d'Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor de l'Hospital del Mar, que ha recordat els beneficis de l'activitat física en el dolor crònic i les múltiples opcions que ofereix la ciutat de Barcelona.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat