Notícies

10 d'octubre 2019 - Informació general

Presència de l'Hospital del Mar al congrés de la societat americana d'oncologia radioteràpica

Presència de l'Hospital del Mar al congrés de la societat americana d'oncologia radioteràpica

Els professionals del Servei d'Oncologia Radioteràpica van presentar una comunicació oral i dos pòsters al congrés, que es va celebrar a Chicago entre el 15 i el 18 de setembre.

L'Hospital del Mar va presentar tres treballs a l'última edició del congrés de l'American Society for Radiation Oncology (ASTRO) celebrat fa unes setmanes a Chicago. Els estudis, realitzats per professionals del Servei d'Oncologia Radioteràpica, van tenir una bona acollida i la seva selecció demostra l'alt nivell assolit en aquest camp al centre.

En aquest sentit, la Dra. Núria Rodríguez de Dios va presentar la comunicació dels resultats de l'estudi PREMER, un estudi multicèntric que ha analitzat la viabilitat i eficàcia de la protecció de l'hipocamp a pacients amb càncer de pulmó de cèl·lules petites que s'han de sotmetre a radioteràpia cranial com a mesura preventiva per evitar la metàstasi cerebral. Els bons resultats assolits faran canviar la pràctica clínica actual. Aquest va ser una de les dues úniques comunicacions orals de treballs procedents de centres de l'Estat al congrés.

ASTRO

La Dra. Nuria Rodríguez de Dios a ASTRO

La Dra. Rodríguez de Dios també es va encarregar de la presentació d'un segon treball, Impact of Fractionation Size in Weekly Irradiation after Conservative Surgery of Breast Cancer, que ha analitzat dades de pacients amb càncer de mama d'edat avançada tractades a l'Hospital del Mar entre els anys 1992 i 2016. L'objectiu era demostrar si reduir a una sessió setmanal la dosi de radioteràpia en aquest tipus de pacients era segur i eficaç. Els resultats, amb una supervivència a 5 anys de gairebé 3 de cada 4 pacients, avalen aquesta tesi.

ASTRO

El Dr. Ismael Membrive a ASTRO

El tercer treball que es va donar a conèixer a ASTRO van ser els resultats de l'estudi Redyor, realitzat amb el Servei de Medicina Física i Rehabilitació. La presentació de l'estudi, Eat-10 Cut-Off Points to Detect Swallow Dysfunction in Head and Neck Cancer Patients during Radiotherapy: Findings from the 'Redyor' Study, va anar a càrrec del Dr. Ismael Membrive. En aquest cas, l'anàlisi realitzada amb pacients tractats amb radiació al cap i al coll, demostra que l'entrenament previ al tractament redueix els efectes de la disfàgia i les dificultats a l'hora d'empassar en aquestes persones. L'estudi compta amb el suport de l'Associació Espanyola Contra el Càncer.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat