El Mar a la xarxa. Parc de Salut Mar. Barcelona

El Pulmonary Vascular Research Institute finança un projecte de recerca liderat per l’Hospital del Mar

La Dra. Lucilla Piccari, de la Unitat d’Hipertensió Pulmonar i investigadora de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques, ha rebut una beca d’un any d’aquesta institució per a la posada en marxa del projecte internacional SUPPORT

El Pulmonary Vascular Research Institut (PVRI) ha decidit atorgar una beca d'un any a la Dra. Lucilla Piccari, de la Unitat d'Hipertensió Pulmonar de l'Hospital del Mar i membre del Grup de recerca en miogènesi, inflamació i funció muscular de l'IMIM, per a finançar el primer any de treball del projecte de recerca internacional SUPPORT. Aquest treball té com a objectiu la caracterització fenotípica dels pacients amb aquesta patologia associada a malalties respiratòries.

Equip de la Unitat d’Hipertensió pulmonar

El projecte SUPPORT utilitzarà dades reals de pacients de registres d'Espanya, Itàlia i el Regne Unit. Es vol assolir un perfil fenotípic de tres subtipus de malalts amb hipertensió pulmonar, en els quals poden funcionar els tractaments actuals. Per això cal desenvolupar un estudi a gran escala que disposi d'una base de dades centralitzada.

Dra. Lucilla Piccari

La Dra. Piccari ha explicat que "la hipertensió pulmonar severa associada a malalties pulmonars ha estat tradicionalment ignorada, malgrat la seva prevalença i rellevància clínica en termes de morbiditat i mortalitat". Per aquest motiu, assegura que vol "agrair al PVRI pel seu suport a aquest estudi, el més gran realitzat fins ara en mida i abast. Ajudarà a aportar una mica de llum a aquest freqüent però poc entès grup de malalties".