Notícies

12 de juliol de 2019 - Informació general

Nou protocol de prevenció d’úlceres per pressió a pacients pediàtrics

Nou protocol de prevenció d’úlceres per pressió a pacients pediàtrics

El document, elaborat pel Servei de Metodologia, Qualitat i Recerca Infermera amb els professionals del Servei de Pediatria i Neonatologia, ha estat acreditat per UPPPEDIATRIA.org, entitat de referència en aquest camp.

El nou protocol per a la Prevenció i tractament de les UPP a pediatria/neonatologia, elaborat pel Servei de Metodologia, Qualitat i Recerca Infermera i el Servei de Pediatria i Neonatologia ha estat avalat per la seva qualitat per UPPPEDIATRIA.org, entitat formada per professionals sanitaris que té com a objectiu difondre i compartir el coneixement sobre aquest tipus de ferides en els pacients pediàtrics. El document, així com el material que l'acompanya, han estat revisats per tres professionals de forma independent abans de rebre l'acreditació i ser qualificats de molt recomanables, així com per la subcomissió d'úlceres per pressió pediàtriques del Parc de Salut Mar.

Protocol_úlceres_pediàtriques

El protocol ha seguit els estàndards marcats pels revisors i s'ha ajustat a les directrius marcades pel document AGREE II, d'avaluació de la qualitat de les guies. Les seves recomanacions afecten tots els pacients pediàtrics, ja siguin infants amb malalties cròniques, com pacients crítics, amb dispositius terapèutics o que ja pateixin úlceres per pressió.

El document indica les zones del cos dels infants més proclius a patir aquest tipus de ferida, així com els recursos disponibles per a la seva prevenció i tractament. A la vegada, recomana informar tant al pacient com a la seva família de totes les accions que es portin a terme i el seu motiu, i fa recomanacions per evitar l'aparició d'úlceres per pressió. El protocol ja es pot trobar a la intranet de l'Hospital, a l'apartat de gestor documental.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat