Notícies

11 de juliol de 2019 - Notes de Premsa

Ja estan en marxa les instal·lacions del nou Centre de Salut Mental de Santa Coloma de Gramenet

Ja estan en marxa les instal·lacions del nou Centre de Salut Mental de Santa Coloma de Gramenet

El CSMA Santa Coloma es trasllada a una nova ubicació, a la qual podrà oferir unes instal·lacions reformades, amb un confort i seguretat més grans per a professionals i pacients. Aquest centre de salut mental té una població activa de 2.500 pacients i 15.000 visites l'any. El trasllat ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l'Hospital del Mar, el CatSalut i l'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. La consellera de Salut, Alba Vergés ha visitat aquest matí les noves instal·lacions.

Els veïns de Santa Coloma de Gramenet disposen des del passat mes de juny d'un remodelat Centre de Salut Mental d'Adults Santa Coloma (CSMA) amb la posada en marxa de les noves instal·lacions adequades gràcies a l'acord entre el Parc de Salut Mar, el CatSalut i l'ajuntament de la localitat. La nova ubicació, situada al Carrer d'Irlanda, permet continuar oferint una atenció de proximitat als pacients però en un centre adaptat a les necessitats de la medicina actual.

Inauguració_CSMA

"Amb el nou CSMA, guanyem en estructura, en confort, en lluminositat i en seguretat. Fonamentalment, oferim una estructura adequada als temps actuals i a les necessitats dels pacients", explica el Dr. Luis Miguel Martín, director del Procés d'Atenció Comunitària i Programes Especials de l'Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l'Hospital del Mar. El procés per ressituar el centre ha estat llarg, ja que es considerava que l'anterior ubicació no reunia els requisits necessaris per oferir una atenció adequada als pacients.

Inauguració_CSMA

A la visita d'avui, la consellera ha estat acompanyada, entre d'altres, de la gerent de l'Àmbit Metropolità Nord de la Regió Sanitària de Barcelona, la Dra. Anna Aran, de la gerent del Parc de Salut MAR (PSMAR), la Dra. Olga Pané, del director de l'INAD, el Dr. Víctor Pérez, i de regidors del consistori colomenc. 

La titular de Salut ha recordat que l'àmbit de la salut mental és una dels prioritaris en la política del Departament, com ho demostra la creació del programa d'abordatge integral dels casos de salut mental d'elevada complexitat. Vergés ha posat en valor la tasca dels professionals d'aquest centre, que treballen de manera coordinada amb les àrees bàsiques de salut, amb l'Ajuntament i amb les associacions. 

Inauguració_CSMA

"Fer xarxa i coordinar recursos assistencials com es fa aquí és indispensable per a fer un correcte acompanyament en la vida dels pacients, que no només els ha d'acompanyar el sistema, sinó la comunitat", ha dit Vergés. I és que l'horitzó del Departament de Salut és tractar a les persones en tot el seu conjunt, en el marc d'un model de salut comunitari, perquè "treballem per garantir una nova oportunitat de vida als pacients de salut mental", ha conclòs.

Inauguració_CSMA

 

Més de 15.000 visites l'any

El CSMA Santa Coloma segueix una població activa de 2.500 pacients i s'hi fan gairebé 15.000 visites l'any i un miler de primeres visites, així com 1.200 visites de grup (dades de l'any 2019). Les patologies més freqüents tractades són els trastorns mentals greus i patologies menys greus. Sobretot, trastorns psicòtics, trastorns afectius i trastorns d'ansietat. Els pacients són atesos per un equip multidisciplinari, format per psiquiatres, psicòlegs, infermeria, professionals del treball social i administratius.

Inauguració_CSMA

Aquest equipament dona servei a Santa Coloma de Gramenet des dels anys 90. El Parc de Salut Mar en va assumir la gestió l'any 2010. La nova ubicació manté la superfície de l'anterior i hi treballen 15 professionals. Cobreix una població de 120.000 persones. La seva adequació ha tingut un pressupost de 400.000 €, que cobrirà el CatSalut.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat